FeaturedKIBRIS

“Guterres’in Özel Temsilci önerisini değerlendireceğiz”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in önümüzdeki süreçte resmi müzakerelerin başlaması için iki taraf arasında ortak zemin arayışı içerisinde olacağını ifade ederek, “bir özel temsilcinin atamasıyla sürecin daha hızlanabileceği ve daha ciddi bir şekilde ele alınabileceği” önerisinde bulunduğunu söyledi. Kıbrıs Türk tarafı olarak bunu değerlendireceklerini Guterres’e söylediklerini ifade eden Tatar, Guterres’in bu önerisini diğer ilgili taraflarla, Ankara, Atina ve Rum tarafı ile de istişare ettiğini belirterek, “Bu konuda bir değerlendirme olacaktır ve bunun neticesini göreceğiz” dedi.

Brüksel’de Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşen Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bu akşam saat 21.00 sıralarında yurda döndü. Cumhurbaşkanı Tatar, Ercan Havalimanı’nda basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Tatar, BM Genel Sekreteri’nin ortak zemin arayışı çalışmaları kapsamında “Özel Temsilci” atanmasıyla sürecin hızlanabileceği ve daha ciddi bir şekilde ele alınabileceği önerisinde bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“BM Genel Sekreteri’ne, egemen eşitliğimizin ve uluslararası eşit statümüzün kabül edilmesiyle resmi müzakerelerin başlayabileceğini ifade ettik ve Genel Sekreter buna saygı duymuştur ve önümüzdeki süreçte ortak zemin var mı yok mu bunun arayışı içerisinde olacaktır. Bu çalışmalarına yönelik kendisi bizlere özel bir temsilcinin (special envoy) atamasıyla bu sürecin daha hızlanabileceği, daha ciddi bir şekilde ele alınabileceği önerisinde bulunmuştur. Bunu da kendisine değerlendireceğimizi söyledik. Tabii bunu diğer taraflarla da istişare etmiştir. Gerek Ankara, gerek Yunanistan ve Rum tarafı ile. Bu konuda bir değerlendirme olacaktır ve bunun neticesini göreceğiz” dedi.

Voice Kıbrıs Haber/TAK



Benzer Haberler

İzmir açıklarında art arda iki deprem

NTV

ABD ve Çin, yapay zeka güvenliği ve risklerini ele aldı

TAK

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (15 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Yer yer sağanak veya gökgürültülü sağanak yağmur bekleniyor

Voice Kıbrıs Haber

Bir kişiyi darp etti, polis aracının camını kırdı!

Voice Kıbrıs Haber

Döviz piyasalarında son rakamlar

Voice Kıbrıs Haber