FeaturedKIBRISKıbrıs Sorunu

Guterres-Mitsotakis görüşmesinde Kıbrıs konusu da ele alındı

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile yaptığı görüşmeyi özlü ve verimli olarak nitelendirdi. İki yetkili dün BM merkezinde bir araya gelerek Kıbrıs sorunu ve iklim değişikliği konularını ele aldılar.

Kyriakos Mitsotakis, Kıbrıs’la ilgili, Genel Sekretere “ulusal konunun çözümünde çok özlü katkısından ve sürekli çabalarından” dolayı teşekkürlerini sunduğunu söyledi.

Mitsotakis “45 yıldır Helenizm’e acı çektiren Kıbrıs sorununa en nihayet adil ve yaşayabilir bir çözüm bulunması konusunda Kıbrıs Rum tarafının haklı taleplerine Yunanistan’ın tam destek verdiğini” dile getirdi.

Görüşmede ayrıca, “yeşil gündem” ve iklim değişikliği gibi BM Genel Sekreteri’nin kişisel gündeminde öncelikler arasında yer alan konular da tartışıldı.

Mitsotakis, “Yunanistan’ın sürdürülebilir kalkınma konusunda Birleşmiş Milletlerin girişimine sonsuz desteğimizi yineledim ve ona iklim değişikliğinin göğüslenmesinde Yunanistan’ın Avrupa savaşında ilk sırada olduğu planını ilettim” dedi.

Yunanistan Başbakanı, BM Genel Sekreteri ile görüşmesinden sonra, çalışma arkadaşlarıyla birlikte Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı Nikos Anastasiades ve Kıbrıs heyeti ile görüştü. Görüşme sırasında geçtiğimiz gün TC Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ile görüşmelerinde olduğu gibi, dün de Antonio Guterres ile gerçekleştirdikleri görüşme konusunda Anastasiades ve Kıbrıs heyetini bilgilendirdiler.

Mitsotakis – Guterres görüşmesinden duyulan memnuniyetin dile getirildiğini ifade eden diplomatik kaynaklar, Yunan heyetinin  BM Genel Sekreterinin müzakerelerin yeniden başlaması için aktif bir şekilde çaba sarf ettiğini düşündüğü belirtildi.

Bu arada, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ve Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu’nun görüşecekleri duyuruldu.

(CNA – Kıbrıs Haber Ajansı)


Benzer Haberler

Sefa Karahasan: “İsteseydim bir günde de diploma alabilirdim”

Voice Kıbrıs Haber

KSTU’da yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Remziye Seven teminatla serbest bırakıldı

TAK

Hayvanlarını başkasının tarlasında otlatan şahsa yasal işlem!

Voice Kıbrıs Haber

Girne’de sahtekarlıkla para temini ve büyücülük!

Voice Kıbrıs Haber

Girne’de markette hırsızlık!

Voice Kıbrıs Haber

3 alkollü sürücü kaza yaptı

Voice Kıbrıs Haber