FeaturedKIBRIS

Guterres: “Adanın Birleştirileceği Konusunda Umudum Var”

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs sorununun çözümü konusunda ne iyimser, ne de kötümser olduğunu belirterek, “Adanın birleşebileceği konusunda umutluyum” dedi.
Ankara’da temaslar yapan Guterres, dün akşam Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım ile görüştü…Görüşmede Kıbrıs müzakere süreci de görüşüldü.

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Guterres, Kıbrıs sorununun hala devam ettiğine işaret ederek “Umuyorum ki bunların da çözümleri bulunacak”dedi.

Kıbrıs konusunda yeni bir zirvenin ne zaman yapılacağına ilişkin soru üzerine Guterres, “Kıbrıs’ta iki toplumun lideri her hafta bir araya geliyor, toplantı yapıyor ve belirli konularda ilerleme kaydediyor. Bu konuların zaten kendi aralarında çözülmesi gerek. Bizler de güvenlik ve garantör paketine sahibiz, onu da garantörlerle ele alıyoruz. Bu iki süreç birbiriyle bağlantılı. Dolayısıyla henüz konferans için bir tarih belirlenmiş değil” dedi.

Guterres, Kıbrıs’ta çözüm konusunda ne iyimser ne de kötümser olduğunu belirterek, “Ben kararlıyım. Neye kararlıyım? Yaptığım işi en iyi şekilde yapmaya kararlıyım” ifadesini kullandı.
Türkiye Cumhurbaşkanı Binali Yıldırım da, Kıbrıs’ta devam eden barış görüşmelerinin olumlu sonuca ulaşması için Türkiye’nin her zaman yapıcı bir tutum izlediğini ve bundan sonra da bunun sürdürüleceğini kaydetti.

Güvenlik ve garantilerin Türkiye için vazgeçilmez hususlar olduğunu söyleyen Yıldırım, “Buradaki ince nokta Kıbrıs Türk halkının geleceğinin teminat altına alınması ve beklenmedik bir tatsız olayın yaşanmamasıdır. Adada kurulacak yeni yönetim şeklinde adil, eşit, her iki tarafın temsil edileceği bir yapının oluşturulması olmazsa olmaz hususların başında geliyor” dedi.



Benzer Haberler

Gazze hastanelerindeki 7 toplu mezarda 520 cansız beden bulundu

NTV

DP Kadın Örgütü, Anneler Günü etkinliği yapmama kararı aldı

Voice Kıbrıs Haber

Brezilya’daki sel felaketinin bilançosu ağırlaşıyor

AA

Ataoğlu’ndan Holguin’e “yanlış yollara sapma” çağrısı

Voice Kıbrıs Haber

Apple iPad Pro’nun ‘Crush’ reklamı için özür diledi

NTV

“2. Lefkara Edebiyat Şöleni” başlıyor

TAK