FeaturedKIBRIS

Günsel başarıyı paylaştı

Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Suat Günsel Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol takımının Türkiye Kupası’nı kazanmasıyla ilgili basın bildirisi yayınlayarak kupanın kazanılmasının önemine değindi.

Günsel “Basketbol Kadınlar Türkiye Kupası Şampiyonu Yakın Doğu Üniversitesi’nin bu başarısının birbirini bütünleyen iki önemli yönü bulunduğu aşikârdır” diyerek “Öncelikle, Türkiye’nin Avrupa ve hatta Dünya çapındaki Kadın Basketbol takımları arasında böylesine bir başarı, spor âleminde yankılanmaya devam etmektedir. Ve hemen ikincisi, Yakın doğu Üniversitesi Kadın Basketbol takımı önde olmak üzere, bir Yakın Doğu Üniversitesi takımının Avrupa Şampiyonu olma azminin artık hayâl olmadığı gözler önüne serilmiştir.

PTT Kadınlar Türkiye Kupası şampiyonu olmak, sportif olan niteliği ile birlikte bilimsel-akademik, toplumsal ve uluslararası ilişkiler platformdaki sıçramayı işaretlemektedir” dedi.

“Yüksek öğrenim hayatını temsil eden bütün kurumların hedefi olan ülkenin her dinamik unsuruna omuz verme görevinde, Yakın Doğu Üniversitemizin sözkonusu ‘kökleşme’ içgüdüsünün gerçekleşmesi, asla, kendi başına bir sağlamlaşma hevesi değil; Türkiye’si ile mevcut tarihî, siyasî, hukuksal birliği ve ayrılmazlığının maddî platformlarda olduğu kadar,hiç şüphesiz, manevi boyutları da hedefleyen mevcut tarihî kopmaz bağların bütünleşmesi demektir” diyen Günsel “Bilimsel hayatta en önemli gelişimin ifadesi olacak 9 Mart 2017 tarihindeki; Sağlık, Sosyal ve Fen Bilimleri DESAM Ödülleri’nin başarılar zincirinin en önemli bir halkası olarak gündemde olması, Üniversitemizin bilimdeki nitelikli sıçramaları kadar kaydettiğimiz üzere, Türkiye’miz ile her alanda bütünleşen üst düzey tasarım ve politikasının realize edilmesi anlamını da taşıyacaktır” ifadesini kullandı.

Günsel basına ve bu konuda kendilerini benimseyen ve destekleyen herkese de teşekkür etti.

Kaynak: BRT

 


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber