FeaturedKIBRIS

Güney’e mülteci akını : 4 günde 761 kişi geldi

Güney Kıbrıs’a son dört gün içerisinde Greko Burnu bölgesinden toplam 761 kişiyi taşıyan 14 tekne geldi.

Alithia gazetesinin haberine göre, Ocak-Mart 2024 döneminde ülkeye gelen sığınmacı sayısın 2 bin 448 oldu.
Gazete, son 24 saat içerisinde ayrıca 70’i aşkın refakatçisiz çocuğun devletin himayesine alındığını da belirtti.

LÜBNAN’DAN GELİYORLAR
Lübnan’ın Kıbrıs’taki Büyükelçisi Claude El Hajal, Lübnan’dan Kıbrıs’a son dönemlerde yoğunlaşan sığınmacı akının endişe verici bir boyut kazanmasına bağlı olarak Politis gazetesine özel açıklamalarda bulundu.

Hajal, ülkesindeki durumun kontrolden çıktığını belirtirken ülkesinin; gerek havayolu gerek sandallarla gerekse başka bir şekildeki yasa dışı göçe karşı olduğunu belirtti.
HAJAL “ DURUM KONTROLDEN ÇIKTI”
Lübnan’da, büyük bir çoğunluğu kaçak gelen yaklaşık 2 milyon Suriyeli göçmenin bulunduğunu belirten Hajal, çoğunun siyasi göçmen diğerlerinin ise ekonomik göçmen olduğunu ifade etti.

Lübnan’dan sığınmacı akınının ele alınması veya kısıtlanması için ne yapılabilir şeklindeki bir soru üzerine Hajal “inanın ki çok şey yapıyoruz. Lübnan’daki ilgili makamlar ve asker mümkün olan her şeyi yapıyor ancak gördüğünüz üzere ülkedeki durum kontrolden çıktı” ifadesini kullandı.
HRİSTODULİDİS LÜBNAN BAŞBAKANI İLE GÖRÜŞTÜ
Kıbrıslı Rum Lider Nikos Hristodulidis’in sığınmacı konusunda var olan ciddi krizi, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen ve Lübnan Başbakanı Necip Mikati ile görüştüğü belirtildi.
Fileleftheros gazetesine göre, Nikos Hristodulidis dün Bakanlar Kurulu toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, Leyen ile gelecek Pazar günü de görüşeceğini belirterek, İçişleri Bakanı Konstantinos Yoannu’nun ise AB İçişleri Komiseri Ylva Johansson ile konuyu ele aldığını kaydetti.
Hristodulidis, Lübnan’ın gerek sığınmacı-mülteci sorununu yönetmesi, gerekse zorlukların aşılması konusunda AB tarafından desteklenen bir ülke olması göz önünde bulundurularak, AB’den belirli şeyler talep ettiklerini söyledi. Hristodulidis, Avrupa Komisyonu Başkanı ve AB İçişleri Komiseri ile bazı eylemler konusunda uzlaştıklarını da belirtti


Benzer Haberler

24. Büyükkonuk Eko Günü yarın yapılıyor

TAK

“Çatı Operasyonunda” 4 tutuklu!

Voice Kıbrıs Haber

19’uncu İpek Koza Festivali’nde ilk gün tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

“Masal Atölyesi”ne çocuklardan büyük ilgi

Voice Kıbrıs Haber

Gazze’ye havadan yardımlar can aldı

NTV

Zanlı ilk etapta 3 gün tutuklu kalacak!

Voice Kıbrıs Haber