FeaturedKIBRISKültür Sanat

Güneye iade edilen 219 eser sergileniyor

1974 öncesi Kıbrıslı Rum ressamlara ait, Kıbrıs’ın kuzeyinde kalan ve liderlerin aldığı güven artırıcı önlemler çerçevesinde Kıbrıs’ın güneyine iade edilen 219 tablo Çağdaş Sanat Galerisi- SPEL’de sergileniyor.

46 yıl sonra Kıbrıs’ın güneyine geri verilen 219 sanat eseri Çağdaş Sanat Galerisi- SPEL’de, 14 Mart – 30 Nisan 2020 tarihleri arasında sergilenecek.

20’li yılların başından 1970’lerin başına kadar Kıbrıslı Rumlar ve Yunan sanatçıların çok önemli eserlerini içeren sanat eserleri, 1974’ten sonra adanın kuzeyinde kalmıştı.

Rum basınında yer alan haberlere göre, bu eserlerin altmış yedisi görsel-işitsel materyallerle birlikte, bir süre önce Birleşmiş Milletler himayesinde sınırlı seyirci sayısıyla Lefkoşa Ledra Palas’ta sergilenmişti.

Sergi 3 Şubat 2020’de özel bir törenle açıldı. Sergiye, iki lider, Kıbrıs’taki BM Genel Sekreteri Özel Temsilcisi, Teknik Komite üyeleri, diplomatlar, sanatçılar ve akrabalarının katıldı ve iki gün boyunca açık kaldı. Daha sonra, eserler resmi olarak Kıbrıs’ın güneyine teslim edildi.

Açılış törenini 14 Mart 2020 Cumartesi günü saat 19:00’da Kıbrıslı Rum Eğitim, Kültür, Spor ve Gençlik Bakanı Prodromos Prodromu tarafından gerçekleştirilecek.

Çeviri: Voice Türkçe Haberler



Benzer Haberler

Yapay zeka yarışı kızışıyor… Google yeni ürünlerini tanıttı

AA

2 zanlı teminatla serbest bırakıldı, 1 zanlı iste tutuklu yargılanacak!

Voice Kıbrıs Haber

Uzmanından uyarı “Ani olarak ortaya çıkar ve çok ağır seyreder”

AA

Tatar “Direkt uçuşlarla bu önemli köprüyü daha da pekiştirmek temennimiz”

TAK

Devlet Piyangosu çekildi! (15 Mayıs 2024 tam liste)

Voice Kıbrıs Haber

Euro 35 TL’yi aştı, Sterlin 41 TL’ye yaklaştı!

Voice Kıbrıs Haber