FeaturedKIBRIS

Güneye geçişlerde istenebilecek ek belgeler açıklandı

Dışişleri Bakanlığı, Güney Kıbrıs geçiş kapılarındaki sistemsel güncelleme nedeniyle geçişlerde kimlik kartları ve pasaportlara ek olarak Kıbrıs Türkleri ile yapılan evliliklere dair evlenme belgesi veya Kıbrıs Türk ebeveyni olan kişiler için doğum belgesi talep edilebileceğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Güney Kıbrıs geçiş kapılarında bugün saat 15.30 itibarıyla 9 Ekim Pazartesi gününe kadar sistemsel bir güncelleme yapılacağı ifade edilerek, bu güncelleme kapsamında Kıbrıs Türklerinin geçişlerinde kimlik kontrolünü yapan çevrimiçi sistemin çalışmayacağının, Kıbrıs Rum yetkililer tarafından bildirildiğini hatırlattı.

Açıklamada, Kıbrıs Rum geçiş kapılarındaki çevrimiçi sistemin çalışmayacak olması nedeniyle Kıbrıs Türklerinin yapacakları geçişlerde kimlik kartları ve pasaportlarına ilave belgeler talep edilebileceği ve belgeleri sunamayan kişilerin geçişine izin verilmeyeceğinin iletildiği de kaydedildi.

Bakanlık açıklamasında, “Sorgulamamız üzerine, talep edilebilecek ilave belgelerin Kıbrıs Türkleri ile yapılan evliliklere dair evlenme belgesi veya Kıbrıs Türk ebeveyni olan kişiler için doğum belgesi olduğu ifade edilmiştir” denildi.


Benzer Haberler

AÖA Yasa Tasarısı Genel Kurul’a sevk edildi

TAK

KTÖS’ten Meclis’e iki çalışma raporu

TAK

Özdenefe “Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanının ülke dışında bulunması hukukla ve devlet ciddiyeti ile bağdaşmıyor”

TAK

Döviz piyasalarındaki sakin seyir sürüyor

Voice Kıbrıs Haber

XVII. Evvel Zaman İçinde Lurucina Panayırı pazar günü yapılıyor

TAK

Çeler “Çocuklar arasında ciddi bir sınıf ayrımı var”

Voice Kıbrıs Haber