FeaturedKIBRIS

Güneye geçişlerde eylem uyarısı!

Kıbrıslı Rum motosikletletlilerin 1996 yılında sınırda çıkan olaylarda hayatlarını kaybeden Tasos İsaak ve Solomos Solomu’nun ölüm yıldönümü dolayısıyla bu yıl 22’inci kez yaptıkları eylem sonucu, Lokmacı geçiş noktasında geçişler yeniden başladı.

Voice of the Island 2018

11:50: Lokmacı’da geçişler yeniden başladı

Yaklaşık 40 motosikletciden oluşan Kıbrıslı Rum eylemcilerin 10:20- 11:50 saatleri arasında Lokmacı Sınır kapısında yaptıkları eylemleri sonlandı. Lokmacı geçiş noktasında geçişler yeniden başladı.

10:20: Lokmacı geçişlere kapatıldı

Polis Basın Subaylığı’ndan alınan bilgiye göre, eylemciler Metehan geçiş noktasından sonra güzergahlarına Ledra Palas geçiş noktası ile devam ederek kısa süreli eylemlerinin ardından, Lokmacı geçiş noktası ile devam etti. Lokmacı’da geçişler geçici olarak durduruldu.

09:00: Metehan geçişlere kapatıldı

Metehan geçiş noktası, saat 09:00’dan 09:20’ye kadar geçişlere kapatıldı.

“Pazar günü Derinya’da”

“Isaak-Solomu Anısına İnsiyatif”ten Andreas Petemeridis, yaptığı açıklamada; Derinya’da ise Pazar günü yaklaşık bin motosikletlinin katılacağı bir eylemin yapılacağını ve motosikletlerin Pazar günü tüm şehirlerde belirlenen buluşma noktasında toplanarak Paralimni mezarlığına gidileceğini belirtti.

Burada İsaak ve Solomu’nun mezarları başında yapılacak olan anma törenine katılacaklarını ifade eden Petemeridis, ardından Derinya barikatına geçilmesiyle, bir heyetin, BM’nin iznini alarak Isaak ve Solomu’nun hayatlarını kaybettiği noktaya gideceğini ve buraya çelenk bırakacağını söyledi.

Politis gazetesine göre Petemeridis, “Isaak-Solomu Anısına İnsiyatif”in, ne herhangi bir siyasi renge sahip olduklarını ne de siyasete karışan gençler tarafından oluşturulduğunu ifade ederek, hedeflerinin, İsaak ve Solomu’nun anılarını ve “işgale karşı devam etmesi gereken mücadeleyi” muhafaza etmek olduğunu söyledi.



Benzer Haberler

2 zanlı teminatla serbest bırakıldı, 1 zanlı iste tutuklu yargılanacak!

Voice Kıbrıs Haber

Uzmanından uyarı “Ani olarak ortaya çıkar ve çok ağır seyreder”

AA

Tatar “Direkt uçuşlarla bu önemli köprüyü daha da pekiştirmek temennimiz”

TAK

Devlet Piyangosu çekildi! (15 Mayıs 2024 tam liste)

Voice Kıbrıs Haber

Euro 35 TL’yi aştı, Sterlin 41 TL’ye yaklaştı!

Voice Kıbrıs Haber

Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Türk halkının kültürel ve dini mirasına yapılan saldırı cezasız kalmamalı”

TAK