FeaturedKIBRIS

“Güneyden geçişlerle ilgili çelişkili uygulamalar var”

Lefke’de bugün düzelenen Fikret Demirağ’ı anma etkinliğe katılmak üzere güneyden, kuzeye geçmek isteyen Kıbrıslı Türk Şair Neşe Yaşına “karantina kuralı” uygulanmak istendi.

Aynı gün test yapan Kıbrıslı Rumların geçişine izin verilirken, Yaşın’a kuzeye geçmesi halinde bir hafta karantina kalması gerektiği söylendi.

Konu ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Neşe Yaşın şunları kaydetti:

“Beni kapıdan geçirmediler. Geçersem bir hafta karantinada kalmalıymışım. Kıbrıslı Rum arkadaşlar geçti ben geçemedim. Şiir otobüsü 75 dakika geç ve bensiz kalktı. Otobüs ahalisi bir saatten fazla mücadele verdi beni geçirmek için. Üzgün üzgün eve döndüm sonuçta. On yıl sonra ilk kez ben olmayacağım Fikret Demirağ anmasında… Barış’ı ne zaman yapacağız?”

Öte yandan Hasan Karlıtaş’ta konu ile ilgili paylaşımda bulunarak şu ifadelere yer verdi:

“Fikret Demirağ, ölümünün 10. Yılında, çok güzel bir havada kalabalık bir katılım ile Lefke ve Bademliköy’de anılıyor… Neşe Yaşın bugün ilk kez aramızda olamadı… Güneyden kuzeye geçişine, karantina olmaksızın izin verilmedi. Halbuki aynı gün test yapan Kıbrıslı Rumlar geçebildi. Geçişlerle ilgili çelişkili uygulamalar var. Geçmişten bir fotoğrafla aramızda olduğunu hissettirmek için bu fotoğrafı paylaşmak istedim…”

Voice of the Island/SM


Benzer Haberler

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (7 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Bugün hava nasıl olacak?

Voice Kıbrıs Haber

Döviz piyasaları dalgalı seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Süratli araç kullanımına yönelik polis denetimleri sıklaştırıldı

TAK

Taçoy “Ülkenin daha iyi bir yönetime ihtiyacı var”

TAK

Trafik yüzünden çıkan kavgada 7 kişi tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber