FeaturedKIBRIS

Güneyden geçiş noktaları ile ilgili ilk açıklama

Kıbrıslı Rum Hükümet Sözcüsü Kriakos Kousios, kendilerinin 4 geçiş noktasını geçici olarak kapattıklarını ve geriye kalan 5 geçiş noktasının onlar için açık olduğunu ifade etti.

Voice Of The Island’a konuşan Kousios, geçiş noktalarının kapalı olmasından ötürü oluşan sorunların yanı sıra, güneyde çalışan Kıbrıslı Türk emekçilerin ve aynı şekilde güneyde eğitim gören öğrencilerin de yaşadığı sorunlar hakkında “hükümet için bir sorun yok, tüm geçiş noktalarını diğer taraf kapattı, bizim için diğer 5 geçiş noktası halen açıktır” dedi.

Hükümetin tüm geçiş noktalarını açmaya yönelik belirli bir tarih olup olmadığı sorulduğunda Kousios, bu aşamada böyle bir şeyin olmadığını, çünkü tüm noktaların açılmasının Covid-19 salgını ile ilgili gelişmelere bağlı olduğunu söyledi.

“Hükümetin, Covid-19 pandemisinin yarattığı sorunların dışında tüm geçiş noktalarını yeniden açmaması için kesinlikle hiçbir neden yoktur.”

Kousios, Kıbrıslı Türk emekçilerin kuzeyden güneye çalışmak amacıyla geçişlerine izin verilmesi halinde, hükümetin toplantı yaparak durumu değerlendireceğini ve gerekli sağlık protokollerinin uygulanacağını ifade etti

Voice Of The Island-2020


Benzer Haberler

Sefa Karahasan: “İsteseydim bir günde de diploma alabilirdim”

Voice Kıbrıs Haber

KSTU’da yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Remziye Seven teminatla serbest bırakıldı

TAK

Hayvanlarını başkasının tarlasında otlatan şahsa yasal işlem!

Voice Kıbrıs Haber

Girne’de sahtekarlıkla para temini ve büyücülük!

Voice Kıbrıs Haber

Girne’de markette hırsızlık!

Voice Kıbrıs Haber

3 alkollü sürücü kaza yaptı

Voice Kıbrıs Haber