FeaturedKIBRIS

Güneyden açıklama: Geçişlere izin vermeye hazırız

Kıbrıs Rum İçişleri Bakanlığı 8 Haziran’dan itibaren karşılıklı geçişlerin gevşetilmesi konusunda hazır olduklarını bildirdi.

Açıklamada geçişte 72 saat öncesine kadar geçerli olan testin sonucunun olumsuz çıktığına ilişkin bir belge sunulması gerektiği aktarılıp, “8 Haziran 2020 tarihinden itibaren kontrol altında bölgelere karşılıklı geçişlerine izin vermeye hazırız” denildi.

Sonrasında ise aşağıdaki kişilere rastgele test yapılacağı aktarıldı.

Açıklamaya göre;

1. Kıbrıslı Türk çalışanlar, Kıbrıs Rum Hükümeti’nin kontrolü altındaki özgür bölgeye ilk defa geçtiklerinde, işverenlerinden imzalanan ve tam adı, soyadı ve Sosyal Sigorta sayılarını (AKA) içeren bir tasdikname sunmalıdırlar. Bu tasdiknamelerin kopyaları veya e-mail yoluyla atılan kopyaları da kabul edilecektir.

2. Daimi ikametgâhı Tillirya bölgesindeki Pirgo köyünde olan ve Lefkoşa’da çalışan Kıbrıslı Rum çalışanlar. Bu durumlarda, işverenlerinden bir tasdikname sunulmalıdır. Bu tasdiknamede tam adı, soyadları ve Sosyal Sigorta sayıları (AKA) kaydedilmelidir. Elbette, ambülansların Pirgo köyünden Lefkoşa’ya geçişine de engelsiz bir biçimde izin verilecektir.

3. Kıbrıs’ın güneyinde bulunan okullarda veya akademik kuruluşlarda okuyan ve sadece Ledra Palas barikatından geçecek olan Kıbrıslı Türk öğrenciler/ üniversite öğrencileri. Okula taşınmaları, sadece okudukları okul veya akademik kuruluşun sağlayacağı araçlarla yapılacaktır. Özel araçlarla geçişlere izin verilmeyecektir. Bu amaçla, okul veya akademik kuruluştan tam adı ve soyadını içeren bir Tasdikname (katılım belgesi) sunulmalıdır. Öğrencilerin/üniversite öğrencilerinin, okudukları okul/akademik kuruluşlarla temasa geçerek Ledra Palas barikatından okula taşınmaları konusundaki detaylı bilgi almaları teşvik edilmektedir.

4. Daimi ikametgâhı Kıbrıs’ın güneyinde olan Kıbrıslı Rum ve Maronitler.

5. Kıbrıs’ın kuzeyinde ikamet eden ve Kıbrıs Bankası Onkoloji Merkezi’nden, Nöroloji ve Genetik Enstitüsü’nden ve güneyde bulunan diğer Kamu Hastanelerinden veya Özel Kliniklerden ilaç ve tedavi alan Kıbrıs vatandaşları. Doktordan veya hastaneden tam adını ve soyadını içeren bir tasdikname sunulmalıdır.

6. İnsani sebeplerden dolayı Kıbrıslı Rum İçişleri Bakanı’nın istisnai onayı ile geçiş.

(Voice of the Island)


Benzer Haberler

Galatasaray’dan 6 gollü galibiyet: Süper Lig’de yeni rekor

NTV

19’uncu İpek Koza Festivali tamamladı

Voice Kıbrıs Haber

TürkBankası bahar etkinliğinde ana tema yine “ Sürdürülebilir Bir Gelecek ” oldu

Voice Kıbrıs Haber

Zanlı “Kimse para vermedi, 4 gün aç kalınca polise gittim”

Voice Kıbrıs Haber

Tatar İİT Zirvesi’nde konuştu “Kıbrıs Türk Halkının maruz bırakıldığı İnsan Haklarını ihlallerine yönelik somut adımlar atmalıyız”

TAK

Büyükkonuk Eko Gün’deki etkinlikler iptal edildi

TAK