FeaturedKIBRIS

Güneydeki Yüksek Mahkeme basındaki sorunları ele aldı

Mahkeme kararlarının gizliliği ve bu kararların gazetecilik kapsamı ile bağlantılı olarak ortaya çıkan sorunlar, bugün Kıbrıs Cumhuriyeti Anayasalar Birliği Başkanı ve Yüksek Mahkeme üyeleri tarafından bir araya getirilen toplantının merkezinde yer aldı.

Toplantı sonrası yapılan açıklamalarda, George Frangos, “Bugün Yüksek Mahkeme Genel Sekreterinin Başkan ve Yüksek Mahkeme üyeleriyle mahkeme kararlarının gizliliği sırasında ortaya çıkan zorluklar için gazetecilik fonksiyonunun nasıl uygulanacağı üzerine bir toplantı yaptık” dedi.

Frangos, Kararların gizliliğinin, kamuoyunun ilgisini ve vatandaşların bilgi alma hakkını olumsuz yönde etkileyecek şekilde, özellikle de mahkum edilen ve kamuoyunu ilgilendiren kamu yararı vakalar için yayın yapılmaması gerektiğini belirtti.

Frangos, bazı durumlarda, görüşmelere katılan Yüksek Yargıçlar tarafından da kabul edilen kararların isimsiz olmalarında bir tutarsızlık olduğunu söyledi.

“Yargının, sözlerimizi çok dikkat ile dinlediğini” ifade ederken “Yüce Genelgenin mutlak, dogmatik ve tesviye edici bir şekilde uygulanmamasını ve orantılılık ilkesine saygı gösterilmesini sağlamak için çaba gösterileceğini” sözlerine ekledi.

Sonuç olarak, yargı ile gazetecilik arasında ortaya çıkan her türlü sorunu etkin bir şekilde ele almak için anlamlı bir diyalog başlangıcı olduğunu söyledi.

Voice of the Island-2019


Benzer Haberler

Gazeteci Sefa Karahasan tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (6 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Sıcaklık mevsim normallerinin altında!

Voice Kıbrıs Haber

Galatasaray’dan 6 gollü galibiyet: Süper Lig’de yeni rekor

NTV

19’uncu İpek Koza Festivali tamamladı

Voice Kıbrıs Haber

TürkBankası bahar etkinliğinde ana tema yine “ Sürdürülebilir Bir Gelecek ” oldu

Voice Kıbrıs Haber