FeaturedKIBRISKıbrıs Sorunu

Güneydeki siyasi partiler Cenevre görüşmeleriyle ilgili kaygı

Kıbrıslı Rum siyasi partilerin Cenevre görüşmeleriyle ilgili kaygı ve dileklerini yazılı açıklamalarla dile getirdikleri bildirildi.

Habere göre DİSİ, “Cenevre’deki gayriresmî konferansla açılan umut penceresinin uzlaşılmış çözüm zemininde özlü müzakereleri gündeme getirmesini diliyoruz. Büyük hedef budur, hepimizin hedefi bu olmalıdır. Vatanımızın kurtulmasını ve yeniden birleşmesini talep edelim” ifadesini kullandı.

DİKO, beşli konferansın Kıbrıs Rum tarafı ve Kıbrıs Cumhuriyeti açısından olumlu olmayan şartlar altında başlamakta olduğu görüşünü ortaya koyarak “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin davet edilmemesi ve Avrupa Birliği’nin katılmadığı şartlar altında yapılıyor. Bu, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin değerini düşürüyor, Kıbrıs Türk toplumunun değerini yükseltiyor” dedi.

EDEK, “Şu anda daha çok taviz vermek değil, muhtemel ABD-Türkiye çekişmesi nedeniyle oluşan uluslararası ortam, müttefiklerimizin Türk yayılmacılığına karşı ve haklı taleplerimizden yana güçlenmesi güçlendirilmesi yönünde değerlendirilmelidir” açıklaması yaptı.

Dayanışma Hareketi, beşli konferansın gerçekleştirilmesini onaylamadığını, Türk-İngiliz ekseni tehlikesi gördüğünü, Anastasiadis tarafından Ulusal Konsey’de ortaya konulan planı da, içteki “Türk istilacıya teslim ve tabi olma” yönündeki baskıları onaylamadığını belirtti.

Ekologlar, Güney Kıbrıs heyetinin Cenevre’ye olumlu olmayan işaretlerle gittiği görüşünü ortaya koyarak “Ancak belgelerin bize derhal iletilmesini istiyor ve Cenevre’deki çalışmalar sırasında olabildiğince çok katkıda bulunabilmemiz için siyasi parti başkanları düzeyinde bilgilendirme olmasını umuyoruz” ifadesini kullandı.

DİPA ise BM himayesindeki gayriresmî prosedürü desteklediğini açıkladı.

TAK


Benzer Haberler

Döviz piyasaları düşüşte

Voice Kıbrıs Haber

“Korolar Mağusa’da tınlıyor” şöleni cuma akşamı yapılıyor

TAK

Tatar “Egemenliğimiz kabul edilmeden Kıbrıs konusunda görüşme yapmayacağız”

TAK

Engelliler, Engelliler Haftası etkinliklerini siyah çelenkle başlatıyor

TAK

Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği Başkanı Barlasoğlu oldu

TAK

Creditwest Bank 30 yaşında

Voice Kıbrıs Haber