FeaturedKIBRIS

Güneydeki kumarhanelerden 6 milyon Euro gelir

Kıbrıs’ın güneyinde ilk yasal kumarhanelerin faaliyete geçmesinden bu yana, devletin kasasına yaklaşık 6 milyon Euro girdiği haber verildi.

Politis ve diğer gazetelerde yer alan habere göre, “City of Dreams Mediterranean and Cyprus Casinos” CEO’su Craig Ballantyne, yaptığı açıklamada, şirketin, kumarhanelerin faaliyet geçmesinden bugüne kadar Kıbrıs Cumhuriyeti hükümetine yaklaşık 6 milyon Euro vergi ödediğini söyledi.

Lefkoşa’nın güneyine geçen hafta açılışı yapılan uydu kumarhane dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Ballantyne, geçen Haziran ayının sonundan bu yana Limasol’daki geçici kumarhanenin faaliyette olduğunu ve Larnaka Havalimanı’ndaki uydu kumarhanenin ise hafta sonunda açılacağını ifade etti.

Larnaka’daki kumarhanede 35 kişi çalışacağını ve bunda yalnızca oyun makineleri bulunacağını kaydeden gazete, Lefkoşa’nın güneyindeki kumarhaneyi ise günde 600’den fazla kişinin ziyaret ettiğini belirtti.

Limasol’daki resort kumarhaneyle ilgili ise, inşaatla ilgili ihale sürecinin tamamlanması aşamasında bulunulduğunu dile getiren Ballantyne, Baf’taki kumarhane için yer arandığını, Ay. Napa’daki kumarhanenin ise 2019 yılındaki Paskalya’nın ardından faaliyete geçmesinin beklendiğini sözlerine ekledi.

(TAK)


Benzer Haberler

AÖA Yasa Tasarısı Genel Kurul’a sevk edildi

TAK

KTÖS’ten Meclis’e iki çalışma raporu

TAK

Özdenefe “Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanının ülke dışında bulunması hukukla ve devlet ciddiyeti ile bağdaşmıyor”

TAK

Döviz piyasalarındaki sakin seyir sürüyor

Voice Kıbrıs Haber

XVII. Evvel Zaman İçinde Lurucina Panayırı pazar günü yapılıyor

TAK

Çeler “Çocuklar arasında ciddi bir sınıf ayrımı var”

Voice Kıbrıs Haber