FeaturedKIBRIS

Güneyde tedbirler uzatıldı, Paskalya kutlamaları ertelendi

Kıbrıs Rum Bakanlar Kurulu’nun, dün yapmış olduğu toplantıda coronavirüs ile mücadele öerçevesinde alınan kararların uzatılmasına karar verildi.

Kıbrıs Rum Lider ve kurul tarafından dün akşam yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“1. Gerek Sağlık Bakanı tarafından gerekse ilgili Bakanlar tarafından çeşitli zamanlarda emirnamelerle kararlaştırılan tedbirlerin 30 Nisan’a kadar uzatılması. Alınan karar, Paskalya Yortusu için de geçerlidir. Hiçbir istisna olmayacağını vurgulamaktayım.

Tedbirlerin, Paskalya adetlerini kutlamak için yapılan toplantıları da kapsadığı açıktır.

2. Vatandaşlarımızın yurda dönmesine gelince, Kıbrıs’a dönmeleri yürürlüğe konan mevcut kategorilerden öte, bugün aşağıdaki kategorilerde bulunan vatandaşların aşamalı biçimde geri dönmesine karar verildi:

(i) Öğrenci yurtlarında kalan ve bu akademik yılda (Foundation Courses adlandırılan) hazırlık kurslarında kayıtlı olanların veya lisans birinci sınıf öğrencileri olanların.

(ii) Kıbrıs Cumhuriyeti’nde daimî olarak ikamet edip ülke dışında geçici olarak çalışmak amacıyla bulunanlar ve Coronavirüs yüzünden işleri iptal edilmiş veya durdurulmuş olanların.

(iii) Kıbrıs Cumhuriyeti’nde daimî olarak ikamet edip ülke dışında bulunanların ve geri dönmeleri aşağıdaki gibi insani sebeplerden dolayı gerekli sayılanların:

– Emirnamelerden sonra ciddi sakatlıktan dolayı kendine bakamayan kişilerin bakımını yapmak.
– Acilen organ nakli için çağrılan organ alıcıları veya vericileri ve
– Refakatsiz reşit olmayanlar

Ayrıca, meslek veya bilimsel niteliklerinden dolayı Coronavirüs küresel salgını önleme çabalarında katkısı gerekli sayılan kişilerin, uyruklukları bakılmaksızın, Kıbrıs Cumhuriyeti’ne girişine izin verilecektir.

Bu noktada, yukarıda belirtilen kategorilerin, Kıbrıs vatandaşlarımızın veya diğerlerin yurda dönmesi ile ilgili kararların, mevcut duruma ve Hükümetin bilimsel danışmanlarının gerekli görüşüne göre alınacağını vurgulamak istemekteyim.”

(Voice of the Island)


Benzer Haberler

AÖA Yasa Tasarısı Genel Kurul’a sevk edildi

TAK

KTÖS’ten Meclis’e iki çalışma raporu

TAK

Özdenefe “Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanının ülke dışında bulunması hukukla ve devlet ciddiyeti ile bağdaşmıyor”

TAK

Döviz piyasalarındaki sakin seyir sürüyor

Voice Kıbrıs Haber

XVII. Evvel Zaman İçinde Lurucina Panayırı pazar günü yapılıyor

TAK

Çeler “Çocuklar arasında ciddi bir sınıf ayrımı var”

Voice Kıbrıs Haber