FeaturedKIBRIS

Güneyde tedavi gören çocuğun durumu kritik

Küçük çocuğun bugün ambulans uçakla İsrail’e gönderilmesi bekleniyor.

Güney Kıbrıs’ta “Strep A” teşhisiyle tedavi gören 4 yaşındaki çocuğun bugün ambulans uçakla İsrail’e gönderilmesi bekleniyor.

Güney Kıbrıs’ta ilk “Strep A” vakasının görülmesi üzerine alarma geçen Kıbrıs Rum Sağlık Bakanlığı, İsrail’den enfeksiyon hastalıkları uzmanı çocuk doktoru getirtmişti. Küçük çocuğun tedavisi Makarios Hastanesinde devam ediyor.

Kıbrıs Rum Sağlık Bakanı Michalis Hatzipantela bugün erken saatlerde çocuğun durumu ile ilgi açıklama yaptı. Hatzipantela, Strep A virüsü nedeniyle Makarios Hastanesi’nin Yoğun Bakım Ünitesinde entübe edilen çocuğun durumunun ciddiyetini koruduğunu söyledi.

Güney Kıbrıs da virüs kıskacında

Güney Kıbrıs’ta da, tüm Avrupa’da olduğu gibi, virütik hastalıkların arttığı belirtildi.

Kıbrıs Rum Sağlık Bakanlığı’nın konu hakkında açıklama yaptığı ifade edildi.

Fileleftheros gazetesi Güney Kıbrıs’ta son dönemlerde grip, koronavirüs, RSV, soğuk algınlığı gibi hastalıkların çoğaldığını, hastanelerin göğüs hastalıkları, pediatri, patoloji bölümlerinin ise dolup taştığını, hasta kabulünün zorlaştığını yazdı.

Habere göre Kıbrıs Rum Sağlık Bakanlığı ise yaklaşan noel yortusu ve yeni yıl nedeniyle vatandaşları uyaran ve tavsiye veren bir açıklama yaptı.

Kıbrıs Rum Sağlık Bakanlığı gelecek on beş gün içerisinde yapılacak toplu etkinlikler ve buluşmalara katılacak kişileri enfeksiyonlar konusunda uyararak tedbirli davranmaları tavsiyesinde bulundu.


Benzer Haberler

Görevden alma ve atamalar devam ediyor!

Voice Kıbrıs Haber

1 kişi daha aranıyor!

Voice Kıbrıs Haber

1 Mayıs İşçi Bayramı bugün kutlanıyor

TAK

Gönyelide bir kasabın faaliyeti durduruldu!

BRT

Havayolu şirketi, binlerce kişinin kişisel bilgilerini yanlışlıkla açıkladı

AA

Aynı yöntemle daha önce de uyuşturucu temin etti!

Voice Kıbrıs Haber