FeaturedKIBRIS

Güneyde taşkınlardan dolayı yaşanan sorunlar!

Dün Kıbrıs Cumhuriyeti İtfaiye Ekipleri gün boyunca sel sularına kapılıp giden araçtaki kişileri kurtarmak için seferber oldu.

İlk olarak Kotsiati ve Potamia köylerinin yukarısındaki Yialia Nehri’nde sürüklenen iki kişi kurtarıldı.

İlerleyen saatlerde ise Alambra-Musfilotis bölgeleri arasında sulara kapılıp aracıyla sürüklenen sürücünün kurtarılması için yoğun çaba harcandı.

Dün saat 14.18’de ise itfaiye ekipleri Limasol’da iki kişinin Suzuki marka bir araçla sürüklendiği ihbarını aldı ve olay yerine giderek 2 kişiyi kurtardı.

Kıbrıs Cumhuriyeti İtfaiye Ekipleri dün 62 yardım çağrısı, 6 yangın çağrısı ve bir de yalan ihbar çağrısı aldı.

Baf kazasında ise dün gece hakim olmaya devam eden kötü hava koşulları, fırtına şiddetinde sert rüzgar ve yoğun yağışlar yollarda heyelan ve toprak kaymalarına neden olmaya devam etti.

Diarizo deresinin taşması sonucu sürücüler için tehlike oluşturduğu çağrısı yaparken terk edilmiş bir arabanın taşan Diarizo deresinde sürüklendiği belirtildi.

Salı ve çarşamba günü tüm Kıbrıs’ta nehirler taştı, ağaçlar devrildi, yoğun yağışlar nedeniyle polis sürücülere dikkatli olmaları çağrısında bulundu.

Aynı anda Kıbrıs Cumhuriyeti Su İnkişaf Dairesi, website aracılığıyla, barajların doluluk oranının dün itibarıyla  %40’a ulaştığını duyurdu. Geçen yıl aynı dönemde bu oran %13,9 düzeyinde bulunuyordu.

Erken saatlerde yapılan basın açıklamasına göre, itfaiye son 24 saat içinde kötü hava koşulları nedeniyle 82 çağrıya yanıt verdi.

Kıbrıs Cumhuriyeti İtfaiyesi Lefkoşa’nın güneyinde Yialias deresi yatağından bulunan araçlardaki insanları kurtararak, bina ve zemin katlara dolan sel sularını boşalttı evlerin, yolların ve park etmiş arabaların üzerine düşen ağaçları kaldırmak için çağrılar kabul etti.

(CNA – Kıbrıs Haber Ajansı / Voice of the Island 2019)


Benzer Haberler

Galatasaray’dan 6 gollü galibiyet: Süper Lig’de yeni rekor

NTV

19’uncu İpek Koza Festivali tamamladı

Voice Kıbrıs Haber

TürkBankası bahar etkinliğinde ana tema yine “ Sürdürülebilir Bir Gelecek ” oldu

Voice Kıbrıs Haber

Zanlı “Kimse para vermedi, 4 gün aç kalınca polise gittim”

Voice Kıbrıs Haber

Tatar İİT Zirvesi’nde konuştu “Kıbrıs Türk Halkının maruz bırakıldığı İnsan Haklarını ihlallerine yönelik somut adımlar atmalıyız”

TAK

Büyükkonuk Eko Gün’deki etkinlikler iptal edildi

TAK