FeaturedKIBRIS

Güneyde rastgele testlerle yayılma kapsamı tespit ediliyor

Kıbrıs’ın güneyinde, tüm ilçelerde 10 bin kişiye yapılacak olan rastgele testlerin geçtiğimiz çarşamba günü başladığı ve 15 gün içerisinde tamamlanacağı haber verildi.

Alithia gazetesi konuyla ilgili haberinde, programın amacının, gerçek bir zaman zarfında SARs-CoV-2 virüsünün toplumda yayılma kapsamının tespit edilmesi olduğunu yazdı.

Gazete, Covid-19’la ilgili ekstra numune alımlarının bugün Limasol’da devam edeceğini de ekledi.

MÜLTECİLER ARASINDAKİ VAKALARDAN ÖTÜRÜ ENDİŞE

Öte yandan gazete, KKTC’den Güney Kıbrıs’a geçtikleri iddia edilen mülteciler arasında sürekli yeni pozitif vakalar tespit edilmesinin, Rum İçişleri Bakanlığında endişeye yol açtığını yazdı.

Mültecilerin teste tabi tutulmalarının ardından, Purnara’daki mülteci kabul merkezinde kaldıklarını yazan gazete, geçtiğimiz çarşamba günü iki Suriyeli mültecinin daha pozitif vaka olarak açıklandığını belirtti.

Bu kişilerin pozitif vaka olduklarının anlaşılmasının ardından, beraber oldukları mülteci grubuyla temaslarının kesilmesi için Tersefanu’daki “EDEN” rehabilitasyon merkezine götürüldüklerini yazan gazete, bu kişilerin, Türkiye’den KKTC’ye, oradan da yasadışı bir şekilde Güney’e geçen kişiler olduklarını iddia etti.

Mültecilere önümüzdeki günlerde yeni test yapılacağını, öte yandan mültecilerin temasa geçtiği tercümanların kendi kendilerini karantinaya aldıklarını kaydeden gazete, son zamanlarda başka 9 mültecinin koronavirüs testinin daha pozitif çıktığını belirtti.

Mülteciler arasında 11 vaka tespit edilmesinin, KKTC’de yapılan kontrollere yönelik birçok soru işareti ortaya çıkmasına neden olduğunu da yazan gazete, bu kişilerin çoğunun Ercan Havalimanı aracılığıyla, Türkiye’den havayoluyla geldiklerini öne sürdü.

Gazeteye göre, Rum İçişleri Bakanlığı basın sözcüsü Loizos Mihail ise açıklamasında “endişe var olduğunu, çünkü bu kişilerin net bir epidemiyolojik görüntüye sahip olmadıkları Türkiye’den geldiğini, öte yandan Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşları ve mülteci kabul merkezinin diğer sakinlerinin ne kadar risk altında olduklarını bilmediklerini” iddia etti.

LİMASOL’DAKİ VATANDAŞA HİZMET BİRİMİ ÇALIŞMALARINI ASKIYA ALDI

Gazete bir diğer haberinde ise, Limasol’da bulunan vatandaşa hizmet biriminin, çalışanları arasında bir kişinin korona virüsü testinin pozitif çıkmasının ardından, çalışmalarını 14 Ağustos’a kadar askıya aldığını yazdı.

BULAŞ ORANINDA ARTIŞ

Fileleftheros gazetesi ise korona virüsü konulu haberlerinde, bulaş oranında (ro değeri) artış olduğunu ve geçtiğimiz hafta 1:1,3 olan oranının, şu an 1:1,6- 1:2 oranında dalgalanmakta olduğunu yazdı.
Gazeteye göre Dr. Leondios Kostirikis ise konuyla ilgili açıklamasında, dikkat etmemeleri halinde, hastaneye yatışların başlayabileceğine işaret etti.

Öte yandan yolculara yapılan testlerin günde 600’den 1000’e çıkarıldığını yazan gazete, 27 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında (A ve B kategorisinden) çeşitli ülkelerden Güney Kıbrıs’a gerçekleştirilen 34 uçuşla ilgili olarak yapılan testlerde, 6 pozitif vakaya rastlandığını ekledi.

(TAK)


Benzer Haberler

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Yeşil Hat Tüzüğü’nün yürürlüğe girmesinin 20’nci yılı… Ledra Palace Otel’de etkinlik düzenlendi

TAK

“Serdal Gündüz, Ebeler ve Hemşireler Birliği’ne başvurması için yardım etti”

Voice Kıbrıs Haber

Şampiyon Melekler’in anısına “Yasak Şubat” adlı klip çekildi

TAK

Bazı bölgelerde 2 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Mağusa’daki altı plaj 15 Mayıs itibarıyla hizmet vermeye başlıyor

TAK