FeaturedKIBRIS

Güneyde polise alınan yeni araçlar arasında TOMA da var

Kıbrıs Rum polisinin, kısa süre önce, plaka tanıma sistemi ve taşınabilir hız tespit radarına sahip son teknoloji ürünü araçlar satın aldığı haber verildi.

Kıbrıs Rum polisi için satın alınan toplam 96 yeni araç içerisinde, sinyalleri ve işaretleri bulunmayan 9 konvansiyonel devriye aracı bulunduğunu da yazan Fileleftheros gazetesi, bu araçların sürat kontrolü için kullanılacaklarını kaydetti.

Teknolojik Kalkınma Dairesi Müdürü Loizos Prastitis ise konu hakkında gazeteye yaptığı açıklamada, satın alınan akıllı araçların ölümlü kazaların azaltılması için tali yol ağlarında kullanılacaklarını belirterek, 96 aracın 44 tanesinin SUV olduğunu, geriye kalan 42’sinin de ANPR sistemine sahip olduklarını ifade etti.

Kıbrıs Rum polisinin mobil karakol görevini görecek iki yeni araçla güçlendirileceğini de kaydeden gazete, bu araçların, olay yerlerinde kullanılacağından, tanık ve zanlılardan ifade alınması süresini azaltmasının beklendiğini belirtti.

Gazete, bu araçların, meydana gelen olaylarla ilgili canlı görüntüler sunması için televizyon ve ekrana sahip olacaklarını da kaydetti.

Kıbrıs Rum polisinin yasadışı toplanmalar, ayaklanmalar ve holiganlık olaylarında kullanılmak üzere 5 adet de TOMA aracı alacağını yazan gazete, polisin önümüzdeki dönemde devriye araçlarına 3 adet de elektrikle çalışan araç eklemesinin beklendiğini ekledi.


Benzer Haberler

Güçlüsoy “Yeni bir üniversiteden, yeni bir rapor istemesi kararı olumlu”

TAK

Rum Başsavcı Sayıştay Başkanını mahkemeye verdi

TAK

Adıyaman’daki aileler bugün dönüyor

TAK

Sahte para zanlılarının suçsuz olduğu ortaya çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Nöbetçi eczaneler (27 Nisan 2024)

Voice Kıbrıs Haber

2 zanlının ifadeleri teyit edilecek!

Voice Kıbrıs Haber