FeaturedKIBRIS

Güneyde LNG için geri sayım…

Kıbrıs Rum Devlet Doğal Gaz Şirketi’nin (DEFA), Doğal Gaz Altyapı Şirketi (ETİFA) aracılığıyla sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) depolama terminali inşaatı için gerekli 108 milyon Euro’yu topladığı ve konsorsiyuma, çalışmalara başlaması için yeşil ışık yakmaya hazır olduğu, çalışmaların haftalar içerisinde başlayabileceği haber verildi.

Fileleftheros “LNG İçin Geri Sayım” başlıklı haberinde, çalışmanın, biri liman altyapısı ve birincil alıcısı Kıbrıs Rum Elektrik İdaresi (AİK) olan doğal gazın kabul edileceği altyapılar ve diğeri; LNG gaz nakliye gemisinin LNG depolama gemisine dönüştürülmesi şeklinde iki istikamette yürütüleceğini yazdı.

Habere göre ETİFA, pazartesi günü yapılan anlaşma ile AİK’in projeye yüzde 30 hisseyle katılmasından ve bunun için 108 milyon Euro katılım bedeli yatırmasının ardından, projeyi hayata geçirmeye başlayacak duruma geldi.

Edindiği bilgilere dayanarak, projenin başlatılması için DEFA’nın sağladığı 39 milyon Euro dışında AB’nin, Kıbrıs’ın güneyine doğal gaz altyapıları için vereceği 101 milyon Euro’luk finansmanın 26 milyon Euro’luk ilk bölümünü Kıbrıs Rum Enerji Bakanlığı aracılığıyla ödediğini yazan gazete, ETİFA’nın elinde, AİK’in iştirak bedeli olan 43 milyon Euro ile birlikte toplamda 108 milyon Euro’su olduğunu kaydetti.

Gazete ayrıca Avrupa Yatırım Bankası ile 150,  Avrupa Kalkınma Bankası ile de 115 milyon Euro’luk finansman kullanma anlaşmasının son aşamaya getirildiğini kaydetti.

(TAK)



Benzer Haberler

“Yeni zanlılar ortaya çıkabilir”

Voice Kıbrıs Haber

Kayıp Otobüs Anıtı açıldı

TAK

DAÜ 26’ncı Bahar Festivali başlıyor

TAK

Atlı “Diyalog yolunun açık tutulması için ortak tavır almalıyız”

Voice Kıbrıs Haber

32. Devlet Fotoğraf Yarışması’na 55 kişi 1091 fotoğrafla katıldı

TAK

Atan “Hayat Pahalılığı rakamları gerçeği yansıtmıyor”

TAK