FeaturedKIBRIS

Güneyde Lefkoşa Surlariçi’nin çehresini değiştirecek memorandum imzalanacak

Kıbrıs Rum yönetimi, Lefkoşa Rum Belediyesi ve Güney Kıbrıs’ta faaliyet gösteren “Kıbrıs Üniversitesi”, üniversitenin Mimarlık Fakültesi’ni, 1852’de Lefkoşa Surlariçi’nde kurulmuş Faneromeni Kız Okulu’na taşıyarak bölgenin çehresini değiştirmeye karar verdi.

Fileleftheros haberi “Üniversite Öğrencileri Lefkoşa’yı Kurtarıyor… Anlaşmaya Varıldı. Mimarlık Fakültesi Faneromeni’ye… Başpiskoposluk ve Belediye Öğrenci Yurtları Kuracak… Maliye Bakanlığı, Başpiskoposluk, Lefkoşa Belediyesi ve Kıbrıs Üniversitesi Tarafından Memorandum İmzalanıyor” başlık ve spotlarıyla manşete çekti.

Habere göre Kıbrıs Rum Maliye Bakanı Konstantinos Petridis, Mimarlık Fakültesi’nin Surlariçi’ndeki Faneromeni Kız Okulu’na taşınacağını ve bu sayede bölgenin çehresinin ve son dönemde gözlemlenen gettolaşma özelliğinin değiştirileceği bilgilerini doğruladı, ilgili memorandumun da önümüzdeki haftalarda Maliye Bakanlığı, Başpiskoposluk, Lefkoşa Rum Belediyesi ve Kıbrıs Üniversitesi tarafından imzalanacağını söyledi.

Petridis, Faneromeni binasının sadece restorasyonunun 5 milyon Euro’ya mal olacağını, binanın devlet tarafından Başpiskoposluktan 33 yıllığına kiralanarak fakültenin kullanımına verileceğini de ekledi.

Gazete devletten 33 yıl kira almayı garantileyen Başpiskoposluğun, Faneromeni’nin idari binalarını restore ederek öğrenci yurduna çevirmek için kredi kullanacağını, yine öğrenci yurdu oluşturacak Lefkoşa Rum Belediyesi’nin ise Kurtarma Fonu aracılığıyla mali yardım alacağını kaydetti. Bu bağlamda yüzlerce üniversite öğrencisini barındıracak yurt binaları oluşturulacağı (bölgedeki yapıların bu şekilde değerlendirileceği) belirtilen haberde, İçişleri Bakanlığı’nca hazırlanması beklenen teşvikler ile alana özel sektörün de yönelmesinin beklendiği kaydedildi.

TAK


Benzer Haberler

Girne’deki bir evden 47 bin TL’lik hırsızlık!

Voice Kıbrıs Haber

Süper Lig’de sona doğru

BRT

Uyuşturucuyu iç çamaşırına ve çoraba sakladılar

Voice Kıbrıs Haber

‘Herse ve Lokma Günü’ etkinliği yoğun katılım ile tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Rum liderliğinin basına yalan ve yanlış haber düzenlettiği aşikardır”

TAK

Önce ağaca ardından toprak sete çarpıp durabildi, 3 kişi yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber