FeaturedKIBRIS

Güney’de kalan Türk mallarına fahiş kira zammı

Kıbrıs Rum İçişleri Bakanlığı’nın, Güney’de kalan Kıbrıs Türk mallarını kullananlardan bugüne kadar alınan aylık 50-100 Euro kira ücretini rayiç piyasa rakamlarına çekmesi Kıbrıs Rum Meclisi “Göçmenler” Komitesi’nde tepkiyle karşılandı.
Fileleftheros’un haberine göre vergi yükümlülerini yıllık 7-8 milyon Euro’luk “Kıbrıs Türk Mallarını İdare Fonu’nu güçlendirme” yükünden kurtarmak gerekçesiyle gidilen aylık kira zammı sonrasında bugüne kadar 50-100 Euro dolayında olan kiralar aylık bin 200-2 bin 700 Euro’ya çıkarıldı.
Kıbrıs Rum Meclisi “Göçmenler” Komitesi dünkü toplantısında Güney’de kalan Türk arazi ya da binalarından alınan aylık kiralara yapılan zamlar ve buna gösterilen tepiler konusunu ele aldı.
Kıbrıs Rum İçişleri Bakanı’nın kira zammından etkilenen “göçmenler”, kullanmakta oldukları arazi, konut veya iş yerlerinin bulunduğu bölgelerin, kendilerine verildiği zaman, düşük değerde olduğunu, kullandıkları malların neredeyse değersiz olduğunu belirtti.
Etkilenenler, söz konusu malların şu anda ya Limasol marinası ve Limanı’na ya da diğer imar bölgelerine yakın oldukları için birilerinin ya bu mallara yatırım yapmak istediği ya da malların kendilerinden alınıp başkalarına verilmek istendiğinden şikayet etti.
Komite Başkanı Nikos Kettiros, Yorgos Karulas, Nikos Yeorgiu, Tira Superman, Zaharias Kulias ve Mihalis Yakumi zam kararından olumsuz etkilenen Rum göçmenlere destek çıkarken, Hristos Senekis popülizm yapıldığını söyledi, bu nedenle Zaharias Kulias ile zıtlaşma yaşadı.


Benzer Haberler

Galatasaray’dan 6 gollü galibiyet: Süper Lig’de yeni rekor

NTV

19’uncu İpek Koza Festivali tamamladı

Voice Kıbrıs Haber

TürkBankası bahar etkinliğinde ana tema yine “ Sürdürülebilir Bir Gelecek ” oldu

Voice Kıbrıs Haber

Zanlı “Kimse para vermedi, 4 gün aç kalınca polise gittim”

Voice Kıbrıs Haber

Tatar İİT Zirvesi’nde konuştu “Kıbrıs Türk Halkının maruz bırakıldığı İnsan Haklarını ihlallerine yönelik somut adımlar atmalıyız”

TAK

Büyükkonuk Eko Gün’deki etkinlikler iptal edildi

TAK