FeaturedKIBRIS

Güneyde İsrail ve Rusya’yla mobil iletişim anlaşması


Kıbrıs Cumhuriyeti, İsrail ve Rusya’yla mobil iletişimin ucuzlaması yönünde girişimlerini sürdürüyor.

Politis gazetesi, Kıbrıs Cumhuriyeti’ni ziyaret eden İsrailli ve Rus turistlerin mobil iletişim sırasında ödedikleri uluslararası dolaşım (roaming) ücretlerine indirime gidilmesi çalışmalarının sürdüğünü, İsrail’le bu konudaki uygulamanın yürürlüğe girdiğini yazdı.

Gazete, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin, Kıbrıs’ın güneyini en çok ziyaret eden ülke vatandaşları olarak üçüncü sırada yer alan İsraillilerin Kıbrıs Cumhuriyeti ziyaretleri sırasında cep telefonlarından daha ucuza konuşabilmelerini sağlayan uygulamayı hayata geçirdiğini, Rus vatandaşları için de girişimlerini sürdürdüğünü belirtti.

İsrail vatandaşları için indirimli roaming ücretlerinin birkaç ay önce uygulamaya konduğunu vurgulayan gazete, Rus hükümetinin kendi vatandaşları için de benzer bir uygulama yapılması talebi sonrasında bu yöndeki çalışmaların başladığını aktardı.

Gazete, İngiltere’nin ardından Rus vatandaşlarının Kıbrıs Cumhuriyeti’ni en çok ziyaret eden kişiler olduklarını ve sayılarının yılda 780 bine ulaşabildiğini belirterek Rus hükümetinin roaming ücretlerinde indirim talebinin makul karşılandığını aktardı.

(TAK)



Benzer Haberler

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (28 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Bugün hava nasıl olacak?

Voice Kıbrıs Haber

Döviz piyasalarında son rakamlar

Voice Kıbrıs Haber

543 gündür ülkede kaçak yaşıyordu

Voice Kıbrıs Haber

Borsa günü düşüşle tamamladı

AA

Hırsızlık zanlısının evinden çok sayıda ürün çıktı

Voice Kıbrıs Haber