FeaturedKIBRIS

Güneyde internet korsanları bakanlık ve devlet kurumlarına saldırıyor

Kıbrıs Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın yakın tarihte bir internet korsanı (hacker) saldırısına maruz kaldığı ve saldırı sonucunda bazı üst düzey bilgilerin çalındığı bildirilirken, Kıbrıs Cumhuriyeti bakanlık ve kurumlarının maruz kaldığı bu tür saldırıların dün ilgili Kıbrıs Cumhuriyeti  meclisi komitesinde ele alındığı aktarıldı.

Haravgi gazetesi, Kıbrıs Cumhuriyeti Meclisi Kurumlar Komitesi’nin dün gerçekleştirdiği toplantıda, Rum bakanlık ve diğer birimlerinin düzenli olarak internet korsanlarının saldırılarına maruz kalmaları ve bu saldırılar karşısında yaşanan teknik ve kurumsal sorunların ele alındığını yazdı.

Gazete, yakın tarihte Kıbrıs Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’ndaki bazı belgelerin benzer bir saldırı sırasında çalındığını belirterek bu olay sonrasında Kıbrıs Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, İstihbarat Teşkilatı (KİP) ve bazı birimlerin, merkezi “yönetim-savunma sisteminden” çıkarılarak ayrı tutulmasının gündeme geldiğini aktardı.

Habere göre dünkü toplantıda Rum yetkililer, hackerların saldırılarının çoğunlukla sonuçsuz kaldığı ve zamanında önlendiğini iddia ederek bu konuda AB’yle işbirliği yapıldığını da vurguladılar.

(TAK)


Benzer Haberler

Zanlı “Kimse para vermedi, 4 gün aç kalınca polise gittim”

Voice Kıbrıs Haber

Tatar İİT Zirvesi’nde konuştu “Kıbrıs Türk Halkının maruz bırakıldığı İnsan Haklarını ihlallerine yönelik somut adımlar atmalıyız”

TAK

Büyükkonuk Eko Gün’deki etkinlikler iptal edildi

TAK

Meclis’in yarınki gündeminde 2 yasa tasarısı var

TAK

Türkiye’de 7 yıl hapse mahkum edildi, KKTC’de yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber

Hristodulidis “Yeniden birleşme vizyonu ve önceliğiyle bütün gücümle çalışacağım”

TAK