FeaturedKIBRIS

Güney’de grip vakalarında artış yaşanıyor

Kıbrıs Rum Tıbbi ve Halk Sağlığı Hizmetleri Dairesi Müdürü Elizabeth Constantinou, başta grip olmak üzere enfeksiyon vakalarında artış olduğunu ve devlet hastanelerine 39 başvurunun yapıldığını belirtirken, şu anda COVID vakalarında ise bir düşüş olduğunu kaydetti.

Constantinou, “Genel olarak solunum yolu enfeksiyonlarından kaynaklanan başvurularda bir artış yaşadık. Vakaların çoğu gripti, ardından COVID vakaları geliyor ve RSV en son sırada yer alıyor” dedi ve bunun bekledikleri bir tablo olduğunu belirtti.

Nüfusun %11,24’ünün grip aşısı olduğunu ve 100 binin üzerinde grip aşısı yapıldığını söyleyen Constantinou, COVID vakalarıyla ilgili olaraksa, şu anda bir durgunluk olduğuna işaret etti.

COVID VAKALARI DÜŞÜŞTE

5-11 Şubat haftasında COVID vakalarıyla ilgili olarak pozitiflik oranında ve vaka sayısında bir düşüş daha yaşandığını ve vaka sayısı 809’a, pozitiflik oranı ise %0.9’a gerilediğini belirten Constantinou, buna bağlı olarak hastanelere ve yoğun bakım ünitelerine yapılan başvurularda  da azalma olduğunu söyledi.

(Kaynak KHA)


Benzer Haberler

Cumhurbaşkanı Tatar, Gambiya’da

TAK

Külliye çalışmaları trafik akışını değiştirdi

Voice Kıbrıs Haber

1 sürücü tutuklandı, 34 araç trafikten men edildi

Voice Kıbrıs Haber

Akaryakıt istasyonunda av tüfeğiyle ateş açtı

Voice Kıbrıs Haber

Aydınköy’de yangın: 23 adet ağaç yandı

Voice Kıbrıs Haber

Kalkanlı’da markette hırsızlık!

Voice Kıbrıs Haber