FeaturedKIBRIS

Güneyde denize atlayıp kaybolan sığınmacı aranıyor

Güney Kıbrıs açıklarındaki bir tekneden denize atlayan sığınmacının kaybolduğu; arama çalışmalarında dün akşama kadar bir sonuca ulaşılamadığı haber verildi.

Kıbrıs’ın güneyindeki arama ve kurtarma koordinasyon merkezinin, sığınmacıları taşıyan tekneden atlayan kişinin tespit edilmesi için Greko Burnu ile Ay. Napa arasındaki deniz bölgesinde koordine ettiği arama çalışmalarında dün akşama kadar herhangi bir sonuca ulaşılamadığını yazan Haravgi gazetesi, sığınmacının yüzerek karaya çıkmak için içerisinde bulunduğu tekneden denize atladığını belirtti.

Olayın, içerisinde sığınmacıların bulunduğu üç teknenin kıyıdan 2 deniz mili açıkta olduğu sırada yaşandığını kaydeden gazete, diğer yolcuların tanıklıklarına göre kayıp kişinin denize atladığını ve o andan itibaren kaybolduğunu ekledi.

Alithia gazetesi ise haberinde, Lübnan’dan giden teknelerde Suriye kökenli 190 sığınmacı bulunduğunu ve ilk önce Larnaka limanına götürülen bu kişilerin daha sonra Koçinotrimithiya’da bulunan Purnara mülteci kampına götürüldüğünü ekledi.


Benzer Haberler

Döviz piyasaları düşüşte

Voice Kıbrıs Haber

“Korolar Mağusa’da tınlıyor” şöleni cuma akşamı yapılıyor

TAK

Tatar “Egemenliğimiz kabul edilmeden Kıbrıs konusunda görüşme yapmayacağız”

TAK

Engelliler, Engelliler Haftası etkinliklerini siyah çelenkle başlatıyor

TAK

Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği Başkanı Barlasoğlu oldu

TAK

Creditwest Bank 30 yaşında

Voice Kıbrıs Haber