FeaturedKIBRIS

Güney’de denizcilik bilimi, teknoloji ve ekonomi fakültesi açılıyor

Güney Kıbrıs’taki Kıbrıs Üniversitesi Rektörü Constantinos Christofides, Ulaştırma, İletişim ve Bayındırlık Bakanı Marios Demetriades’e, üniversite bünyesinde oluşturulacak denizcilik bilimi, teknoloji ve ekonomi fakültesiyle ilgili bilgi verdi.

Pazartesi günü yer alan görüşmede Christofides, Demetriades’e, uluslararası danışma komitesi oluşturulduğunu ve önerinin hazırlıkları için en kısa zamanda Güney Kıbrıs’ta toplanacağını belirtti.

Güney Kıbrıs’taki Kıbrıs Üniversitesi’nden yapılan basın açıklamasına göre pazartesi günkü görüşmeye, Güney Kıbrıs Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Alecos Michaelides, Güney Kıbrıs Üst Düzey Deniz Uzmanı ve Denizcilik Bölümü Başkanı Costas Costaras ile  Doğu Akdeniz Denizcilik Enstitüsü Başkanı Zacharias Siokouros da katıldı.

Demetriades’e, ilk öğrencilerini 2018-2019 yılında kabul edecek olan yeni kendi kendini finanse eden, istihdam edilmemiş mühendisler için lisansüstü program hakkında da bilgi verildi.

İngilizce dilindeki program yeni fakülteye bağlı olacak, denizcilik konularıyla ilgili eğitim sağlayacak ve gemide bir çalışma da programa dahil olacak.

Demetriades de Christofides’e, Güney Kıbrıs’taki Kıbrıs Üniversitesi’nin çalışmalarını destekleyeceğini belirtti ve Rektörün uluslararası danışma komitesinde Güney Kıbrıs Ulaştırma Bakanlığı’nda bir temsilci olması önerisini kabul etti.

Kaynak: CNA


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber