CoronavirüsFeatured

Güneyde Covid-19’a karşı aşılama hafta sonu başlıyor

Pfizer-BioNTech şirketi tarafından korona virüse karşı geliştirilen aşıların ilk partisinin Kıbrıs’ın güneyine  26 Aralık’ta gelmesi beklenirken yapılan planlara göre aşılama çalışmalarının 27 Aralık’ta başlaması bekleniyor.

Kıbrıs Rum Sağlık Bakanlığı açıklamasında Pfizer-BioNTech tarafından geliştirilen aşının Avrupa Birliği ülkelerinde dolaşımına Avrupa İlaç Örgütü ve Avrupa Konseyi tarafından onay verilmesi kararını selamladı.

Açıklamaya göre, bu gelişme, AB Komiseri Stella Kyriakidou’nun tüm devletler için olumlu ve tüm Birlik üyelerinin COVID-19 aşısına ulaşımını güvence altına alan girişimiyle gerçekleşti.

Dünkü gelişmelerden ve Pfizer-BioNTech aşısının aldığı onay sonrasında aşılar hemen devletlere teslim edilmeye başlandı.

İlaç şirketi ve Avrupa Komisyonu tarafından verilen takvim temelinde, aşılar haftalık bazda bölüm bölüm teslim edilecek ve Kıbrıs’ın 2021’in ilk çeyreğinde sipariş verdiği toplam miktarın %28’ni teslim alması ve aşıların geriye kalan %76’sının anlaşmada belirtildiği çeyreklere göre teslim edilmesi planlanıyor.

Öncelik verileri temelinde ilk aşıların huzur evlerinde yaşayan yaşlılara ve referans hastanesinde çalışan sağlık personelinden oluşan yaklaşık sekiz bin kişiye yapılması planlanıyor.

(CNA)


Benzer Haberler

“Çatı Operasyonunda” 4 tutuklu!

Voice Kıbrıs Haber

19’uncu İpek Koza Festivali’nde ilk gün tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

“Masal Atölyesi”ne çocuklardan büyük ilgi

Voice Kıbrıs Haber

Gazze’ye havadan yardımlar can aldı

NTV

Kıbrıs Rum Savunma Bakanı Palmas “Halkın endişe etmesine gerek yok”

TAK

Gençler polise molotof kokteyli ve taşla saldırdı

TAK