FeaturedKIBRIS

Güneyde covid-19 sebepli can kayıpları 232’ye yükseldi

Güney Kıbrıs’ta can kaybı yaşanmayan 5 günün ardından dün 52 yaşındaki, kronik rahatsızlığı olmayan bir erkeğin koronaviüs nedeniyle hayatını kaybettiği  bildirildi.

Alithia’nın haberine göre dün meydana gelen ile birlikte koronavirüsün başlangıcından beri yaşanan can kayıpları 232’ye yükseldi.

Kıbrıs Rum Sağlık Bakanlığı, dün yapılan 32 bin 933 testten 288’inin pozitif çıktığını dün itibarıyla tedavi gören hasta sayısının 79, durumu ciddi olanların da 22 olduğunu açıkladı.

Aynı gazete Kıbrıslı Rum öğretmen ve eğitimciler arasında koronavirüs enfeksiyonunda artış gözlemlendiğini, 20-26 Şubat’ta Güney Kıbrıs genelindeki 43 ilkokul, 19 lise, 15 özel okul ve 9 anaokulunda toplam 56 öğretmen, 109 ilkokul, 25 lise ve 5 anaokulu öğrencisinin virüs bulaştığını yazdı. Özellikle Limasol’daki okullarda her birinin 30 temaslısı bulunan 5 temas zinciri saptandığı da belirtildi.

Fileleftheros Kıbrıs Rum Sağlık Bakanlığı’nın okullarına geri dönüp yüz yüze derslere başlayabilmeleri için orta eğitim öğrencilerine haftada bir hızlı (rapid) test yapılması zorunluluğu getirmesine tepki yağdığını yazdı.
Habere göre veliler, çocuklarını test yaptırmadan okula götüreceklerini, okula alınmazlarsa da okul dışında protesto gösterisi yapacaklarını bildirdi.

TAK


Benzer Haberler

“Bizim adımıza konuşan zihniyeti eleştirmediğimiz müddetçe bu sıkıntılarla daha çok uğraşacağız”

Voice Kıbrıs Haber

Alsancak’ta hırsızlık!

Voice Kıbrıs Haber

Girne Belediyesi ve Kuşadası Belediyesi’nden ortak proje

Pınarlı’da hırsızlık!

Voice Kıbrıs Haber

Aracın çaptığı elektrik direği bölgeyi elektriksiz bıraktı!

Voice Kıbrıs Haber

“Protestoculara en içten selamlarımı gönderiyorum”