CoronavirüsFeatured

Güneyde çalışan Kıbrıslı Türkler taleplerini bir kez daha dile getirecekler

Güneyin Emekçileri Grubu’nun Komite Sözcüsü Bulat Ergin, Pazartesi günü taleplerini bir kez daha dile getireceklerini açıkladı.

Voice of the Island’da bilgi veren Ergin, Pazartesi günü saat 11.00’de Başbakanlık önünde basın bildirisi ile dile getirecekleri taleplerini Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya da ileteceklerini ifade etti.

Ergin, “geçiş noktaları tam olarak açılmasa bile, güneyde çalışan Kıbrıslı Türkler, öğrenim gören öğrenciler ve tedavi gören hastalar için özel izinler ve karantina yöntemleri düzenlenerek formül üretilebilir” dedi.

Siyasi İşler ve Tarih Özel Danışmanı,Teknik Komiteler Genel Koordinatörü Dr. Meltem Onurkan Samani ile de bugün telefoniyen görüştüklerini ifade eden Ergin, güneyde çalışan 150 kişi için Hellenic Bank’tan kredi kartı gönderildiğini öğrendiklerini de belirtti.

Daha önce internete üzerinden güneydeki yetkililere de talepleri ile ilgili çağrıda bulunduklarını dile getiren Ergin, “taleplerinizi ileteceğiz” yönünde cevap aldıklarını kaydetti.

Güneydeki iş verenleri ile de temas içinde olduklarını ifade eden Bulat Ergin, 4 Mayıs’ta birçok sektörün güneyde de açılacak olmasından dolayı işlerini kaybetme ile karşı karşıya kaldıklarını, eğer iş başı yapamazlarsa işverenlerin biriken işlerini yapabilmeleri için yeni istihdam yoluna gidebileceklerini de belirtti.

Ergin ayrıca iş verenleri ile yaptıkları görüşmelerde, iş verenlerin ve işçi sendikalarının güneydeki siyasilere baskı oluşturmalarını talep ettiklerini de söyledi.

Voice of the Island


Benzer Haberler

Havai fişek kullanımı mercek altında

TAK

8 kundaklama olayına karışan kişi tutuklandı

TAK

Afrodit yatağıyla ilgili öneri ikinci kez reddedildi

TAK

Kadınlar Konseyi’nin 49’uncu kuruluş yılında “Ayak İzleri” sergisi açıldı

TAK

Döviz piyasalarında son rakamlar

Voice Kıbrıs Haber

Üstel ve Yılmaz’dan Ankara’da narenciye için mutabakat zaptı

TAK