FeaturedKIBRIS

Güneyde bugün yapılan toplam test ve vaka sayısı

Kıbrıs’ın güneyinde 1 Ağustos 2020 tarihli toplam test sayısı 2,987 olup bugün tesbit edilen toplam vaka sayısı 10 olduğu ifade edildi.

Kıbrıs Rum Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, bugün toplam test sayısının 2,987 olduğu ve tesbit edilen toplam pozitif vaka sayısının ise 10 olduğu açıklanırken, toplam vaka sayısının ise 1124’e ulaştığı kaydedildi.

Yapılan açıklamada kaydedilen vakalar şu şekilde:

  • Tesbit edilen 3 vaka kendi arzuları ile test yaptırmaları sonucu tesbit edildiği ve 3’ünde Limasol’da tesbit edildiği bildirildi.
  • Bu üç vakadan 2’si bir çift olduğu ifade edilirken bir tanesinin semptom gösterdiği bildirildi. Diğer bir kişinin ise daha önce pozitif vaka ile temas etmesinin ardından ev izolesinde kalmadığı bu sebepten dolayı kendi arzusu ile test yaptırması sonucu pozitif olduğu öğrenildiği kaydedildi.
  • 2 kişinin ise rastgele alınan örnekler sonucunda tesbit edildiği ifade edilirken, bu kişilerinde yine Limasol’dan oldukları ve daha önce pozitif vaka ile temaslarından ötürü virüse bulaştıkları kaydedildi.
  • ABD’den adaya gelen kişiler tarafından bulaşan 2 kişi.
  • Limasol’da daha önce pozitif vakalardan bulaşan 2 kişi.
  • Ameliyat öncesi test yapılan 1 kişi.

Yapılan açıklamada gün içerisinde yapılan rastgele testlerin sonuçlarının halen açıklanmadığı kaydedilirken çıkan sonuçları muhtemelen yarın açıklanacağı kaydedildi.

Voice Of The Island


Benzer Haberler

Arabasında tabanca ve mermi bulunan şahıs tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

CTP Girne İlçesi, Alsancak, İncesu, Malatya ve Ilgaz’daydı

Voice Kıbrıs Haber

4. Kozanköy Hellim, Pekmez, Pastelli Festivali ertelendi

TAK

Girne’deki trafik kazasında 4 genç yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber

“Sıfır Atık Çöp Toplama Maratonu”, Girne Boğaz Piknik Alanı’nda başladı

TAK

İsrailliler yeniden sokaklara indi

AA