FeaturedKIBRIS

Güneyde AstraZeneca aşısına yaş sınırlaması getirilmesi gündemde

Güney Kıbrıs’ta 39 yaşındaki İngiliz kadının AstraZeneca aşısı olduktan sonra tromboz nedeniyle hayatını kaybetmesinin ve hemen ertesi gün, bir kişinin daha aynı aşı nedeniyle yine tromboz teşhisiyle hastaneye yatırılmasının sıkıntı ve karmaşa yarattığı bildirildi.

Fileleftheros gazetesi “Yaş Sınırlaması İstiyorlar… Uzmanlar AstraZeneca Aşısıyla İlgili Değişiklik İstiyor, Sağlık Bakanlığı Hiçbir Şey Değiştirmiyor” başlıklı manşet haberinde, Güney Kıbrıs’ta AstraZeneca aşısı olduktan sonra tromboz geçiren 5 vaka bulunması nedeniyle uzmanların aşıya yaş sınırlaması getirilmesi için düğmeye bastığını yazdı.

Gazete, Sağlık Bakanlığı’nın ise şu ana kadar bu yönde niyet belirtmediğini ve Avrupa İlaç Örgütü’nün tavsiyelerini uygulamaya devam ettiğini kaydetti.

Kıbrıs Rum Sağlık Bakanlığı’nda dün, verilerin kaydedildiği ve üzerinde çalışıldığı bir toplantı gerçekleştirildiğini belirten gazete, bu akşam da Danışma Kurulu’nun toplanarak, AstraZeneca aşısı için yaş sınırlaması getirilmesi mevzusunu ele alacağını yazdı.

TAK


Benzer Haberler

KTAMS: “30 Nisan itibariyle bir ailenin açlık sınırı 23 bin 559 TL”

Voice Kıbrıs Haber

Tufan: “Yollarda değil pistlerde yarışalım”

Voice Kıbrıs Haber

7 Mayıs Dünya Astım Günü: “262 milyon insan astımın etkisinde”

Voice Kıbrıs Haber

Derinya’ya yeni bir pazar yeri inşa ediliyor

Voice Kıbrıs Haber

Holguin’in akşam saatlerinde adaya gelmesi bekleniyor

Voice Kıbrıs Haber

Güney’e Ürdün’den yangın söndürme helikopteri desteği

Voice Kıbrıs Haber