FeaturedKIBRIS

Güney’de AP seçimleri için hazırlıklar sürüyor

Güney Kıbrıs‘ta Yüksek Seçim Kurulu ile Dışişleri Bakanlığı’nın, 9 Haziran’da yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimi ile yerel seçim için hummalı hazırlıklarını sürdürdüğü bildirildi.

Fileleftheros gazetesi, Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Menelaos Vasiliu’nun, ilk defa 8 seçimin eşzamanlı olarak yapılacağını ve Avrupa Parlamentosu üyeleri, belediye başkanı, belediye başkan yardımcısı, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, azalar, bölgesel yerel yönetim otoriteleri ve okul mütevelli heyeti üyelerinin seçileceğini söylediğini yazdı.
 
SEÇMEN KÜTÜĞÜNE SON KAYIT. TARİHİ 2 NİSAN

Habere göre Vasiliu, seçmen kütüğüne en son kayıt gününün 2 Nisan 2024 olduğunu ve 2 Ocak’a kadar seçimde oy kullanma hakkı olan 569 bin 86 seçmen bulunduğunu; bunlardan 557 bin 578’inin 735 Kıbrıslı Türk de dahil, daimi seçmen kütüğüne kayıtlı olduğunu kaydetti.

Vasiliu, Güney Kıbrıs’ta ikamet eden AB vatandaşları için de özel seçmen kütüğü bulunduğunu ve burada da 11 bin 559 seçmenin kayıtlı olduğunu; Avrupa Parlamentosu seçimi için de yine AB vatandaşlarına yönelik başka bir özel seçmen kütüğü bulunduğunu ve burada da 10 bin 317 kayıtlı seçmen olduğunu belirtti.

KAYITLI KIBRISLI TÜRK SEÇMEN SAYISI 82 BİN 925

Habere göre Vasiliu, Kuzey’de yaşayan Kıbrıslı Türkler için tutulan ayrı özel seçmen kütüğünde şu anda 82 bin 925 Kıbrıslı Türk seçmenin kayıtlı olduğunu ifade etti.
 
 SEÇİM BÜTÇESİ 6 MİLYON 650 BİN EURO

Vasiliu, seçim için yaklaşık 1850 seçim sandığı olacağını ve yurt dışından oy kullanacak seçmenler için Yunanistan, İngiltere ve Belçika’da seçim sandığı kurulacağını belirterek, seçim için 6 milyon 650 bin euroluk ödenek ayrıldığını söyledi.

Seçimde ilk sonuçların, sandıkların kapanma saatinden bir buçuk saat sonra açıklanacağını kaydeden Vasiliu, 8 seçimin eşzamanlı yapılacak olması nedeniyle sonuçların açıklanmasının zaman alacağına işaret etti.


Benzer Haberler

İsias Davası için Adıyaman’a giden KKTC heyeti adaya döndü

BRT

Hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde olacak

Voice Kıbrıs Haber

Girne’deki bir evden 47 bin TL’lik hırsızlık!

Voice Kıbrıs Haber

Süper Lig’de sona doğru

BRT

Uyuşturucuyu iç çamaşırına ve çoraba sakladılar

Voice Kıbrıs Haber

‘Herse ve Lokma Günü’ etkinliği yoğun katılım ile tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber