FeaturedKIBRIS

Güneyde aile dramı “Küçük Leonidas için eylem yapıldı”

Kıbrıs’ın güneyinde, küçük Leonidas için Kıbrıs Rum Adalet Bakanlığı önünde eylem yapıldı.

Bir aile dramının yaşandığı olayda, Kıbrıs Rum Mahkemesi şu anda 5 yaşında olan ve 3,5 yılı aşkın süredir Kıbrıs’ta annesi ve annesinin ailesiyle yaşayan Leonidas’ın, Amerika’daki babasının yanına dönmesi ile ilgili karar verdi. Karar, Güney’de tepkiyle karşılandı. Kıbrıs Rum Adalet Bakanı Emili Yioliti’nin de sözkonusu karar dolayısıyla hayrete düştüğü ancak mahkemenin verdiği karara saygı duyduğu bildirildi.

 

Küçük Leonidas 12 aylıkken annesi ile Kıbrıs’a geldi

Küçük Leonidas’ın annesi Georgia Kontogiorgi’nin Amerika’da evli olduğu ve eşinden sürekli olarak şiddet gördüğü, bunun üzerine şu an 5 yaşında olan ve o dönem 12 aylık olan küçük Leonidas’ı da alarak Kıbrıs’a geldiği belirtildi .

 

Amerika’dan oğluyla kaçmayı başaran ve devamında Kıbrıs’a gelip Kadın Sığınma Evinde bir süre korunan Kontogiorgi, 3,5 yıldır Kıbrıs’ta bulunuyor.

Kontogiorgi’nin iddiaları Kıbrıs Rum mahkemesini ikna etmedi.

 

Anne Georgia Kontogiorgi’nin iddiaları, küçük Leonidas’ın babasının inandırıcı olduğu düşünülen ifadesinin aksine mahkemeyi ikna etmedi. Çift, New York’ta yaşadıkları dönemde, evliliklerinden 2016 yılında çocuk sahibi oldular. Kıbrıslı Rum anne sözlü, psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kaldığını iddia ederek, koruma için ABD makamlarına başvurduğunu ifade etti. Aynı zamanda anne, New York’taki Kıbrıs Konsolosluğu ile temasa geçerek çocuğa Kıbrıs vatandaşlığı ve Kıbrıs pasaportu verilmesini sağladı. Anne, oğluyla birlikte babasının bilgisi ve izni olmadan Kıbrıs’a döndü ve o dönemden beridir Baf’ta yaşıyor.

Baba, tüm iddiaları reddetti

Çocuğun babası, annenin tüm iddialarını reddetti. Karısının evden ayrıldığını fark ettiğinde, çocuğun pasaportuolmadığı ve Amerikan vatandaşı olduğu için Amerika Birleşik Devletleri’nden ayrıldığını hayal edemediğini söyledi.

 

Kontogiorgi “ Leonidas babasını tanımıyor”

Anne Georgia Kontogiorgi Mahkeme kararına ilişkin yaptığı açıklamda, bu kararın küçük Leonidas’ın zararına olduğunu ve oğlunun aile olarak sadece kendisini tanıyıp bildiğini, babası ile hiçbir bağı bulunmadığını ve babasının Leonidas için bir yabancıdan farkı olmadığını iddia etti.

Kıbrıs Rum Mahkemesi’nden çocuğun babaya iadesi kararı çıktı

Kıbrıs Rum Mahkemesi, şu anda 5 yaşında olan ve 3,5 yılı aşkın süredir Kıbrıs’ta annesi ve annesinin ailesiyle yaşayan Leonidas’ın, devamlı yaşam yeri olarak Amerika olduğunu ve Amerika’ya babasının yanına dönmesine karar verdi.

Mahkemenin kararına göre, Anne Georgia Kontogiorgi küçük Leonidas’ı yarın sosyal yardım yetkililerine teslim edecek ve ardından çocuk, babasına teslim edilmek üzere Amerika’ya gönderilecek.

 

Kontogiorgi: Bu yaşananlar insani bir durum değil

Kontogiorgi kararla ilgili olarak, bakanlıklara mesaj gönderdiğini ve kendisine olumlu mesaj verdiklerini söyleyerek,” Bu yaşananlar insanlık dışı ve şiddet içeren bir durumdur”dedi.

Yioliti:Anne ve çocuğun yanında olacağız

Kıbrıslı Rum Adalet Bakanı Emili Yioliti ise küçük Leonidas ve annesine destek vererek, “Annenin ve küçüğün bu acı dolu yolculuklarında yanlarında olacağız. Mahkemenin verdiği kararda küçüğün ikamet yeri Amerika’dır ve oraya geri dönmelidir denildi ve buna saygı duymakla birlikte, bu süreçte yanlarında olacağız”. diye konuştu.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Έμιλυ Γιολίτη παρέστη σε συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την υπόθεση παιδιού που θα μεταβεί, ύστερα από απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, στις ΗΠΑ μαζί με τον πατέρα του.

Yioliti, çocuğun sağlıklı ve güvenli bir şekilde mahkemenin verdiği karar doğrultusunda Amerika’ya gönderilmesi yönünde tüm iç ve dış yetkililerle irtibata geçtiklerini ve küçüğün zarar görmemesinin önemli olduğunu kaydetti.

 

Haber Çeviri: Voice Kıbrıs Haber


Benzer Haberler

Büyükkonuk Eko Gün bu pazar

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (30 Nisan 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Bugün sağanak bekleniyor

Voice Kıbrıs Haber

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Yeşil Hat Tüzüğü’nün yürürlüğe girmesinin 20’nci yılı… Ledra Palace Otel’de etkinlik düzenlendi

TAK

“Serdal Gündüz, Ebeler ve Hemşireler Birliği’ne başvurması için yardım etti”

Voice Kıbrıs Haber