FeaturedKIBRIS

Güney, Yeşilırmak geçiş noktasına yönelik girişimleri yoğunlaştırıyor

Kıbrıs Rum Hükümeti’nin, Kıbrıs Türk tarafının “Yeşilırmak” (Limnidi) geçiş noktasıyla ilgili tavrını değiştirmemesi nedeniyle gerek BM gerekse Kıbrıs Türk tarafına yönelik girişimlerini yoğunlaştırdığı belirtildi.

Alithia gazetesi ve diğer gazeteler, Dillirga bölgesi sakinlerinin, Kıbrıs Türk tarafının Yeşilırmak geçiş noktasındaki geçişlerle ilgili uyguladığı tedbirler konusunda tavrını değiştirmemesi sonucu sıkıntılar yaşamaya devam ettiğini yazdı.

Gazete Güney Kıbrıs’ın gerek Birleşmiş Milletler (BM) gerekse Kıbrıs Türk tarafına yönelik girişimlerinin dün de sonuçsuz kaldığını belirtti.

Habere göre Kıbrıslı Rum Hükümet Sözcü Vekilli Panayiotis Sentonas yaptığı açıklamada, hükümetin geçiş noktaları konusunda, şu ana kadar herhangi bir gelişme olmaksızın gerek BM gerekse Kıbrıs Türk liderine yönelik girişimlerini sürdürdüğünü ifade etti.

Sentonas, bu grubun maruz kaldığı sıkıntının tamamıyla anlaşıldığını belirtti ve hükümetin en kısa zamanda yanıt almayı umut ederek çabalarını sürdüreceğini söyledi.

Aşağı Pirgo Muhtarı Nikos Kleanthus dün yaptığı açıklamada KKTC Sağlık Bakanlığının yaptığı değişikliklerin ardından, hiçbir Kıbrıslı Rum’un “Limnidi” (Yeşilırmak) geçiş noktasından geçemediğini, işlerine gidecek olanlar için PCR testinin istendiğini belirtti.

Kleanthus, Dillirga bölgesi sakinlerinin işlerine ulaşmasının tek yolunun ise eski ormanlık yol olan “Pirgo-Kambu-Orkonda” olduğuna da dikkati çekti.

(TAK)


Benzer Haberler

Evlendiği kadının erkek olduğu ortaya çıktı!

NTV

“Shakespeare’in Hayaleti” oyununa Türkiye’den davet

Voice Kıbrıs Haber

Siyasi partiler diyaloğunun 35’inci yılında 35’inci barış fidanı Ledra Palace’ta dikildi

TAK

Döviz piyasalarında son rakamlar

Voice Kıbrıs Haber

Dünya Göçmen Kuşlar Günü’nde etkinlik düzenleniyor

Voice Kıbrıs Haber

2 zanlı cezaevine gönderildi!

Voice Kıbrıs Haber