FeaturedKIBRIS

Güney Kıbrıs’tan Türkiye’ye mutluluk reçetesi

AKEL Basın Sözcüsü Stefanos Stefanu, Güney Kıbrıs tarafının, DİKO Başkanı ve başkanlık adayı Nikolas Papadopulos’un stratejisini izlemesi durumunda Türkiye’nin çok mutlu olacağını savundu.

Kathimerini gazetesine konuşan Stefanu yaptığı açıklamalarda, AKEL destekli bağımsız aday Stavros Malas dışındaki Rum başkanlık adaylarını eleştirdi.

Habere göre AKEL’in, Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiadis’i Kıbrıs sorununda ve ekonomide kötü icraatlarda bulunmakla eleştirdiği, ancak onun, anketlerde favori olduğuna işaret edilerek bu konudaki düşüncesi sorulan Stefanu, “Tasos Papadopulos da favoriydi, ancak ikinci tura kalmadı” yanıtını verdi.

Yeniden seçilmeyi talep eden her başkanın hem tanıtım yapmakta, hem de siyasi çıkarlarına yönelik politika yapmakta bazı avantajlara sahip olduğundan söz eden Stefanu, ne olacağının vatandaşlara bağlı olduğunu söyledi.

Halkın, Anastasiadis’i denediğini belirten Stefanu, Anastasiadis’in çok temel konularda başka taahhütlerde bulunduğunu, ancak başka şey yaptığını savundu.

Stefanu, Nikolas Papadopulos’un da hem Güne Kıbrıs eski Başkanı Dimitris Hristofyas döneminde, hem de şimdiki hükümet döneminde hükümetin politikalarını desteklediğini, ancak şimdi başkanlık talep edince değişiklik ilan ettiğini söyledi.

Bir başka soru üzerine Anastasiadis’in seçim programını değerlendirirken ekonomi, sağlık ve eğitim gibi alanlardaki icraatlarını eleştiren Stefanu, Papadopulos’un yeni stratejisinin, daha önce denenmiş ve Güney Kıbrıs tarafına zarar vermiş eski reçetelerden karışım olduğunu savundu.

Doğrudan bölünmeye yol açan uygulanamaz fikirlerin söz konusu olduğunu ifade eden Stefanu, Güney Kıbrıs tarafının bu reçeteyi takip etmesi durumunda Türkiye’nin çok mutlu olacağını ileri sürdü.

Stefanu, “bu şekilde Türkiye’nin, herhangi bir bedel olmaksızın bölünmenin olması yönündeki stratejik hedefinde başarıya ulaşacağı” iddiasında bulundu. 


Benzer Haberler

İhtiyat Sandığı’ndaki birikimlerin faiz oranı yükseldi

TAK

Gardiyan kundaklama şüphesiyle tutuklandı

TAK

Çavuşoğlu “Soruşturmayı durdurma gibi bir tavrımız yok”

TAK

İncirli “Sahte diplomaları tedavüle süren kamu çalışanları ortaya çıkarılmalı”

TAK

Paskalya Yortusu masası bu yıl daha pahalı

Voice Kıbrıs Haber

Meclis’te onaya sunuşlar yapıldı

TAK