FeaturedKIBRIS

Güney Kıbrıs’tan Gazze’ye gönderilen ilk tıbbi yardım yola çıktı

Güney Kıbrıs’tan, Gönüllü Doktorlar ve Medochemie tarafından gönderilen Gazze’deki Filistinlilere yönelik ilk tıbbi yardımın yola çıktığı belirtildi.

Alithia gazetesi Medochemie ilaç şirketi ile doktorların, yardımın gönderilmesi için karşı karşıya kaldıkları zorlukları bir ay içerisinde aşmayı başardığını, yardımın Mısır Refah’a doğru yola çıktığını yazdı.

Gazete yardımı gönderen örgütlerin açıklamasına dayanarak müthiş zorlukların ve bürokratik engellerin aşılarak 10 tonluk ilaç yardımının, Mısır Kızılayı aracılığıyla Filistin’deki Kızılay’a teslim edileceğini belirtti.

Habere göre yapılan açıklamada gönderilen ilaçların Güney Kıbrıs’ın şu ana kadar gönderdiği tek tıbbi yardımı teşkil ettiği de ifade edildi.

Gönüllü Doktorlar Fahri Başkanı Eleni Theoharus, Rum Haber Ajansı KİPE’ye yaptığı açıklamada çabaların sonuç vermesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Gazete haberinde ayrıca yardımın Mısır’daki Güney Kıbrıs Büyükelçiliği gözetiminde Mısır Kızılayı tarafından teslim alınacağını ve Port Said’den Refah kentine nakledileceğini yazdı


Benzer Haberler

Aracın çarptığı 21 yaşındaki yaya yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber

Bugün hava nasıl olacak?

Voice Kıbrıs Haber

24. Büyükkonuk Eko Günü yarın yapılıyor

TAK

“Çatı Operasyonunda” 4 tutuklu!

Voice Kıbrıs Haber

19’uncu İpek Koza Festivali’nde ilk gün tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

“Masal Atölyesi”ne çocuklardan büyük ilgi

Voice Kıbrıs Haber