FeaturedKIBRIS

Güney Kıbrıs’ta İsrail’e başlatılan saldırıların ardından olağanüstü tedbirler

Rum polisinin, İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi’nden İsrail’e yönelik başlatılan saldırıların ve İsrail ordusunun “savaş durumu alarmı ilan ediyoruz” şeklindeki açıklamasının ardından, Güney Kıbrıs’ta olağanüstü güvenlik tedbirleri aldığı belirtildi.

“Fileleftheros” internet sayfasına göre Rum polisi sabah itibarıyla başta Güney Kıbrıs’taki İsrail Büyükelçiliğinin yanı sıra sinagog gibi yerlere yönelik ek tedbirler aldı.

Polis Basın Sözcüsü Hristos Andreu, yaptığı açıklamada İsrail’e yönelik saldırıların öğrenilmesinin hemen ardından polis genel müdürünün ek tedbirlerin alınması yönünde talimat verdiğini söyledi.

Haberde olağanüstü önlemlerin, gerek İsrail Büyükelçliği gerekse Güney Kıbrıs’taki diğer yerler ile ilgili olduğu da ifade edildi.

“Sigmalive” internet sitesi ise Kıbrıslı Rum Lider  Nikos Hristodulidis’in, “X” sosyal medya platformu aracılığıyla bir açıklama (İngilizce olarak) yaparak İsrail’e yönelik saldırıları kınadığını kaydetti.

Kıbrıs Rum Dışişleri Bakanı Konstantinos Kombos da “X” sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamada İsrailli mevkidaşıyla telefonda görüştüğünü belirtti.

Kombos, bu terörist saldırıları kınadıklarını dile getirirken İsrail ile dayanışma içerisinde olduklarını ifade etti.

Kıbrıs Rum Meclis Başkanı Anna Dimitriu da sosyal medya aracılığıyla yaptığı açıklamada saldırıları kınayarak İsrail devletinin ve halkının yanında olduklarını belirtti.


Benzer Haberler

Girne’deki bir evden 47 bin TL’lik hırsızlık!

Voice Kıbrıs Haber

Süper Lig’de sona doğru

BRT

Uyuşturucuyu iç çamaşırına ve çoraba sakladılar

Voice Kıbrıs Haber

‘Herse ve Lokma Günü’ etkinliği yoğun katılım ile tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Rum liderliğinin basına yalan ve yanlış haber düzenlettiği aşikardır”

TAK

Önce ağaca ardından toprak sete çarpıp durabildi, 3 kişi yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber