FeaturedKIBRIS

Güney Kıbrıs’ta İçişleri Bakanlığı da, Tapu Dairesi de Afik Grup’un faaliyetlerini araştırıyor

Kıbrıs Rum Yönetimi, Afik Grup’un KKTC’de yürüttüğü projelerde üzerine konut, otel vb inşa ettiği arazilerin eski Kıbrıs Rum malı olup olmadığını belirlemek için tapu kayıtlarını ve Yaacov Afik’in ikamet izninin uzatılmasında “yanlış bir şey olup olmadığını” araştırıyor.

Politis “İşgal Bölgelerinde ‘Satılmış’ Kıbrıs Rum Malı Parseller Bir Bir Araştırılıyor… Tapuda İşgal Bölgeleri Sicilini Tarıyorlar” başlıklı haberinde, Portekiz pasaportlu İsrailli Afik’in KKTC vatandaşlığına sahip olduğu hatırlatılarak, Rum İçişleri Bakanlığının geçen haftadan beri Yaacov Afik hakkındaki bütün detayların yer aldığı dosyayı mercek altına aldığını yazdı.

Gazeteye göre, Kıbrıs Rum Yönetimi geçen hafta başından beri bütün düzeylerde, İsrailli işadamının çalışma şekliyle ilgili veri topluyor. Kıbrıs Rum makamları Yaacov Afik’in Kıbrıs Rum sahipleri tarafından rıza verilmemiş Kıbrıs Rum malları üzerine inşaat yapıp yapmadığı sorusunu cevaplamaya çalışıyor. Böyle bir durumda, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) kararları uyarınca “yasadışı iş yapmış” olacak.

Hafta başından beri tapuda devam eden araştırma tamamlandığında, rızalarının alınıp alınmadığının ortaya çıkarılması için Kıbrıs Rum mal sahipleriyle teker teker temas kurulacak. Mal sahipleri ,Taşınmaz Mal Komisyonu’na (TMK) başvuru yaparak ya da alıcıyla özel anlaşma yaparak rıza gösterebiliyor.

Gazete, tapu araştırmasının nasıl yapıldığını da aktardığı haberde, Google Satellite kullanılarak Afik Grup’un inşaat yaptığı arazilerin saptandığını ve sözkonusu arazilerin Kıbrıs Rum tarafındaki tapu kayıtları kontrol edilerek, mal sahibinin TMK’ya başvurup başvurmadığı araştırıldığı belirtildi.


Benzer Haberler

Brent petrolün varil fiyatı yüzde 0,73 düşüşle 87,56 dolar oldu

Voice Kıbrıs Haber

Bellapais İlkbahar Müzik Festivali Trio Konseri ile devam ediyor

Voice Kıbrıs Haber

Orkide Yürüyüşü yapıldı

TAK

Gazimağusa Belediye Başkanı Uluçay Gamabel personelinin maaşlarının performans kriterlerine göre ödeneceğini açıkladı

TAK

Nijerya’da düzenlenen saldırılarda Sivil Ortak Görev Gücünden 25 kişi öldü

NTV

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (29 Nisan 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber