FeaturedKIBRIS

Güney Kıbrıs’ta dikkatler AB Zirve Toplantısı’nda

Kıbrıs Rum hükümetinin Kıbrıs sorununun çözümü müzakerelerinin yeniden başlaması çabalarında ilk durak olarak nitelendirdiği AB Zirve Toplantısı’nın, Perşembe ve Cuma günü yapılacağı, Güney Kıbrıs’ta dikkatlerin bu zirveye toplandığı bildirildi.

Fileleftheros gazetesi, “Dikkatler Zirve Toplantısı’nda” başlığı altında verdiği haberinde, çözüm sürecinin yeniden başlaması konusunda Kıbrıs Rum hükümeti tarafından ilk durak olarak nitelendirilen AB Zirve Toplantısı’nın Perşembe günü başlayacağını, Kıbrıs Rum hükümetinin dikkatini bu zirveye çevirdiğini yazdı.

Gazete, Avrupa Konseyi sonuç bildirgesine Kıbrıs sorununa ilişkin bir ifade eklenmesinin Kıbrıs Rum yönetimini memnun ettiğini belirtirken Kıbrıs Rum hükümetinin AB’nin müzakere sürecine daha etkin katılımı önerisinin faydalı olacağı konusunda AB çevrelerinin hemfikir olduğu iddiasında da bulundu.

– -Savunma Bakanı: “İki devletli çözüm seçenek değil”

Öte yandan Politis gazetesi, Kıbrıs Rum Savunma Bakanı Mihalis Yorgallas’ın dün bir etkinlikte yaptığı konuşmada, “iki devletli çözümün bir seçenek olmadığı” şeklindeki tezi yinelediğini yazdı.

Habere göre Yorgallas, Kıbrıslı Rum Lider Nikos Hristodulidis’in ise müzakerelerin yeniden başlamasını sağlayacak koşulların oluşması için çabaladığını savundu.

— “Anastasiadis iki devletli çözümü gündeme getirdi”

Haravgi gazetesi ise, eski Kıbrıs Rum Dışişleri Bakanlığı Genel Müdürü Büyükelçi Aleksandros Zinon’un “Astra” radyosuna yaptığı açıklamada, eski Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiadis’in “iki devletli çözümün diplomatik çevrelerde görüşüldüğünü” söylediğini aktardı.

Habere göre Zinon açıklamasında “iki devletli çözümün resmi olarak görüşülmemiş olabileceğini ancak diplomatik çevrelerde görüşüldüğünü” ifade etti.

“O zaman Türk Dışişleri Bakanı’yla Başkan (Anastasiadis) arasında bir şeyler konuşulmuş olmalı” ifadesini kullanan Zinon, “2017 yılında, İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson’la bir görüşmesi sırasında Johnson’un kendisine, İsviçre’deki görüşmelerde Anatasiadis’in Çavuşoğlu’na iki devletli çözümden bahsettiği iddialarının doğruluğunu sorduğunu”, kendisinin ise “bir yanlış anlama olabileceğini, Türk Dışişleri Bakanı’nın belki de yanlış anlamadığını” söylediğini ifade etti.

Zinon, “Ancak daha sonra Crans Montana’da gerçekleşen görüşmelerde yaşanan olaylara bakıldığında, belki de Çavuşoğlu yanlış anlamamıştı” ifadesini kullandı.

Zinon ayrıca, “Anastasiadis’in iki devletli çözümle flört ettiğine dair çok sayıda şahit var” ifadesini kullandı.


Benzer Haberler

4. Kozanköy Hellim, Pekmez, Pastelli Festivali 4-5 Mayıs’ta…

TAK

Kaymakamlık duyurdu, bölgeye girişler yasaklandı!

TAK

Geniş bir bölgede 5 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

BASS’tan Maliye Bakanlığı’na siyah çelenk

TAK

Borsa günü rekorlarla tamamladı

AA

5 kişinin karıştığı tecavüz olayında yeni gelişme!

Voice Kıbrıs Haber