FeaturedKIBRIS

“Güney Kıbrıs’ın bölgedeki rolü artmıştır”

Güney Kıbrıs Savunma Bakanı Christoforos Fokaides, yapılmakta olan ikili ve çok taraflı tatbikatlarla Güney Kıbrıs’ın Doğu Akdeniz bölgesindeki rolünün artmakta olduğunu bildirdi.

Güney Kıbrıs Münhasır Ekonomik Bölgesi’nde yapılan NEMESİS – 2017 çok uluslu tatbikat dolayısıyla açıklamalarda bulunan Fokaides, bu yıl dördüncü kez bu tatbikatın yapıldığını, tatbikatın Güney Kıbrıs’ın bölgede, insani operasyonlar, arama ve kurtarma operasyonları için bir işbirliği merkezi olarak güvenliğe, Doğu Akdeniz’de enerji güvenliğinin istikrarına katkıda bulunan ülke olarak rolünü artırdığını vurguladı.
 
Christoforos Fokaides, Fransa, İtalya, Almanya ve Birleşik Krallık Savunma Bakanları’nın, komşu ülke bakanlarının son ziyaretlerini hatırlattı; yakın gelecekte bunları daha fazla ziyaretlerin takip edeceğini, bunun Güney Kıbrıs’ın bilinen ve artan rolünü gösterdiğini kaydetti.
 
Savunma Bakanı, birçok Avrupa ülkesi ve bölgedeki üçüncü ülkelerle ikili ve çok taraflı  düzeyde daha birçok tatbikat planlandığını açıkladı.


Benzer Haberler

Girne’deki bir evden 47 bin TL’lik hırsızlık!

Voice Kıbrıs Haber

Süper Lig’de sona doğru

BRT

Uyuşturucuyu iç çamaşırına ve çoraba sakladılar

Voice Kıbrıs Haber

‘Herse ve Lokma Günü’ etkinliği yoğun katılım ile tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Rum liderliğinin basına yalan ve yanlış haber düzenlettiği aşikardır”

TAK

Önce ağaca ardından toprak sete çarpıp durabildi, 3 kişi yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber