FeaturedKIBRIS

Güney Kıbrıs’a 500 yıldan sonra ilk Katolik Piskopos atandı

Papa Francis tarafından Güney Kıbrıs’a 500 yıldan sonra ilk Katolik piskopos olarak atanan Bruno Varriano’nun göreve atanma töreninin, 16 Mart Cumartesi günü gerçekleştirileceği bildirildi.

Kararın, Papa Francis tarafından alındığını ve bunun 500 yıldan sonra ilk kez gerçekleşeceğini yazan Alithia gazetesi, bunun Osmanlı İmparatorluğu’nun ardından bir ilk olacağını ve Güney Kıbrıs’la ilgili olarak tarihi bir olay teşkil ettiğini vurguladı.

Haberde, Güney Kıbrıs’taki ilk Katolik Piskopos, Kıbrıs Patrik Vekili aynı zamanda Kudüs Latin Patrikhanesi Piskopos Yardımcısı olan Varriano’nun göreve atanma töreninin 16 Mart’ta yapılacağı ve törene Vatikan, İtalya, Portekiz, Brezilya, Polonya, Ukrayna, Suriye, Lübnan, Türkiye, Yunanistan ve Güney Kıbrıs’tan olmak üzere dünyanın dört bir yanından Patrikler, Kardinaller, Başpiskoposlar, Piskoposlar ve çeşitli mezheplerden çok sayıda rahibin katılmasının beklendiği kaydedildi.

Gazete, törene hükümet yetkilileri, diplomatlar, üst düzey yetkililer, bakanlar ve Kıbrıslı Rum Lider Nikos Hristodulidis’in katılacağını da ekledi.


Benzer Haberler

Yeşil Hat Tüzüğü’nün yürürlüğe girmesinin 20’nci yılı… Ledra Palace Otel’de etkinlik düzenlendi

TAK

“Serdal Gündüz, Ebeler ve Hemşireler Birliği’ne başvurması için yardım etti”

Voice Kıbrıs Haber

Şampiyon Melekler’in anısına “Yasak Şubat” adlı klip çekildi

TAK

Bazı bölgelerde 2 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Mağusa’daki altı plaj 15 Mayıs itibarıyla hizmet vermeye başlıyor

TAK

Baba-kız sprint rallisinde zirvede

Voice Kıbrıs Haber