FeaturedKIBRIS

Güney Kıbrıs Uzay Keşif Örgütü’nün ilk görevi!

Güney Kıbrıs

Güney Kıbrıs Uzay Keşif Örgütü (CSEO), 1 Eylül’de Dünya’nın yakınından geçecek olan büyük bir asteroidin izlenimine yardımcı olacak ve bu şekilde gezegenimizi potansiyel olarak yıkıcı asteroitlerden koruma çabasına katkı sağlamış olacak.

CSEO başkanı Giorgios Danos, Salı günü Lefkoşa’da yapılan bir konferansta Güney Kıbrıs’ın 3122 Florence asteroidini gözlemleme çabasına ortak olacağını duyurdu. Danos, “Bu, organizasyonumuzun uzaydaki ilk görevi olacaktır. NASA ve Avrupa Uzay Ajansı (ESA) ortaklarımızla birlikte çalışmaktayız. Şu anda bize doğru ilerleyen bir asteroid, gezegenimizi tehlikeye atmıyor, ancak gelecekte diğer asteroitler tehlike oluşturabilir” dedi.

Florence’in, şimdiye dek gezegenimizin yakınından geçerken izlenebilecek olan en büyük uzay taşı olduğu bildirildi. Uzmanlar bu yakın geçişin, NASA’nın asteroidi geçtiğimiz yıllara kıyasla daha detaylı bir şekilde izlemesi ve incelemesi için büyük bir fırsat olduğunu söylüyorlar. Danos, Kıbrıs merkezli bir örgütün katılımının uluslararası bir güvenoyu oluşturduğunu söyledi. Florance, 1 Eylül’de Dünya’dan yaklaşık 4,4 milyon mil uzaklıktan güvenli bir şekilde geçecek. Diğer bir deyişle, 2,7 mil genişliğindeki asteroit, Dünya’dan Ay’a olan mesafenin 18 katı kadar bir uzaklıktan geçecek.

Çeviri: voiceoftheisland.com – Vedat Yıldırım

Kaynak: IN – CYPRUS


Benzer Haberler

KKTC’de ilk kez bir zeytin türü “Ada Yerlisi” adıyla tescil edildi

TAK

KTAMS ve Kamu-İş, Başbakanlık’tan istihdam sözü

TAK

Güney’de talasemi hasta sayısı bin 300

TAK

KSTU “117 farklı şikâyete ilişkin 3 binin üzerinde doküman ve kanıt polise teslim edildi”

Voice Kıbrıs Haber

ABD’nin eski Kıbrıs Büyükelçisi Judith Garber hayata veda etti

Voice Kıbrıs Haber

Brent petrolün varil fiyatı bugün ne kadar oldu?

AA