FeaturedKIBRIS

Güney Kıbrıs Türkiye’nin ‘Afrika’ gazetesine karşı tutumunu BM’ye bildirdi

Dün Kıbrıs’ın kuzeyinde yaşanan Afrika Gazetesi ile ilgili olaylar, bugün Dünya basını ve Kıbrıs’ın güneyindeki gazetelerde de yer aldı.

Güney Kıbrıs, BM ve Güvenlik Konseyi daimi üyelerinden Afrika gazetesine karşı gerçekleştirilen tutumları rapor etti. Kuzey Kıbrıs’ta gazetecilerin, basın ve ifade özgürlüğünün korunması için önlemler alınmasını istedi.

Yapılan basın açıklamasında; konu ayrıca Güney Kıbrıs Dışişleri Bakanlığı tarafından Avrupa kurumlarında basın özgürlüğünden sorumlu kişiler nezdinde de gündeme getirileceği bildirildi.
 
Ayrıca, Kıbrıslı Rum Dışişleri Bakanlığının Afrika gazetesine karşı gerçekleştirilen olaylardan endişe duyduğu, bu saldırıların, gazetenin 21 Ocak 2018 Pazar günü Türkiye’nin Afrin’de gerçekleştirdiği operasyon hakkındaki haberinden dolayı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hedef gösterildiği belirtildi.

Basın açıklamasında “Türkiye Cumhurbaşkanı tarafından açıkça tehdit unsuru içeren bu tahrikler, Kıbrıs’ın işgal altındaki bölgelerinde basın ve ifade özgürlüğüne yönelik kısıtlamalar da dâhil olmak üzere Türk devletinin otokratik politikalar oluşturması çabalarını net olarak kanıtlamaktadır” denildi.  

Öte yandan, yaşananlar dünya basınında da geniş yer aldı

Dün adada yaşananlar dünya basınında da geniş yer aldı. “TC Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kışkırtması ile Kıbrıs’ın kuzeyinde belirli gruplar bir gazeteye saldırı” , “Basın özgürlüğü için UN ve Avrupa Enstituleri’nin adım atması gerekir” denilen haberler Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki pek çok gazeteye yansıdı. 

İşte The Wahington Post gazetesinde yer alan haber;

 


Benzer Haberler

İsias Davası için Adıyaman’a giden KKTC heyeti adaya döndü

BRT

Hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde olacak

Voice Kıbrıs Haber

Girne’deki bir evden 47 bin TL’lik hırsızlık!

Voice Kıbrıs Haber

Süper Lig’de sona doğru

BRT

Uyuşturucuyu iç çamaşırına ve çoraba sakladılar

Voice Kıbrıs Haber

‘Herse ve Lokma Günü’ etkinliği yoğun katılım ile tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber