FeaturedKIBRIS

Güney Kıbrıs seyahatlerle ilgili olarak ülke kategorilerinde değişikliğe gitti

Kıbrıs’ın güneyine yapılan seyahatlerle ilgili olarak ülke kategorilerinde değişikliğe gidildiği ifade edildi.

Buna göre 2 ülkenin kategorisinin yükseldiğini, 4 ülkenin ise bir alt kategoriye düştüğünü yazan gazete, değişikliklerin 15 Temmuz’dan itibaren geçerli olacağını ve bu değişikliklere göre Yunanistan’ın kategorisinin yeşilden turuncuya düştüğünü belirtti.

Gazete, bu durumda Güney Kıbrıs’ı ziyaret edecek Yunanlı turistlerin veya Yunanistan’dan Güney Kıbrıs’a dönüş yapacak Güney Kıbrıs sakinlerinin, aşısız olmaları durumunda, Yunanistan’dan ayrılmalarının 72 saat öncesinde PCR testi yaptırmaları ve negatif olduklarını gösteren belgeye sahip olmaları gerektiğini belirtti.

“Kıbrıs” vatandaşları ve adada daimi olarak ikamet edenlerin şimdilik adaya varışlarında kontrolden geçebileceklerini, ancak bu hakkın, Kıbrıs Rum Bakanlar Kurulu’nun kısa süre önce karar verdiği üzere 1 Ağustos’tan itibaren yürürlükten kaldırılacağını kaydeden gazete, Bakanlar Kurulunun, 1 Ağustos’tan itibaren, ilk doz aşılarını olmadıkları takdirde, “Kıbrıs” vatandaşları ile adada daimi ikamet edenlerin tüm yolcular için geçerli olan protokolleri takip etmesine karar verdiğini kaydetti.

Haberde, dolayısıyla yalnızca ilk doz aşısını olmuş kişilerin, ülkeye varışlarında havalimanlarında test yaptırabilecekleri belirtildi.

Öte yandan 15 Temmuz’dan itibaren Yunanistan haricinde Belçika ile Lüksemburg’un da yeşilden turuncu kategoriye geçeceklerini yazan gazete, Portekiz’in ise aynı tarihten itibaren şu an bulunduğu turuncu kategoriden kırmızıya geçeceğini belirtti.

Gazete, İsveç ile Letonya’nın önümüzdeki Perşembe gününden itibaren turuncudan yeşil kategoriye geçeceklerini de ekledi.

Voice Kıbrıs Haber


Benzer Haberler

Tufan: “Yollarda değil pistlerde yarışalım”

Voice Kıbrıs Haber

7 Mayıs Dünya Astım Günü: “262 milyon insan astımın etkisinde”

Voice Kıbrıs Haber

Derinya’ya yeni bir pazar yeri inşa ediliyor

Voice Kıbrıs Haber

Holguin’in akşam saatlerinde adaya gelmesi bekleniyor

Voice Kıbrıs Haber

Güney’e Ürdün’den yangın söndürme helikopteri desteği

Voice Kıbrıs Haber

“Klasik Otomobil Hazine Avcılığı” etkinliği otomobil tutkunlarını bir araya getirdi

Voice Kıbrıs Haber