FeaturedKIBRIS

Güney Kıbrıs, Rusya ve İngiltere ile de yeşil pasaport peşinde

Kıbrıs Rum Turizm Müsteşarı Savvas Perdios Güney Kıbrıs’ın, İsrail ile yaptığı gibi, başka ülkelerle de koronavirüs aşısı yaptırmış kişilerin ve Güney Kıbrıs’a seyahat etmek isteyen kişilere kolaylık tanınmasını öngören yeşil pasaport anlaşması yapmak istediğini açıkladı.

Fileleftheros’un “Kıbrıs Rusya ve Birleşik Krallık İle de ‘Yeşil Pasaport’ İstiyor” başlıklı haberine göre Perdios İsrail ile yapılan ve 1 Nisan itibarıyla yürürlüğe girecek “yeşil pasaport” anlaşmasının benzerlerini İngiltere, Rusya ve Ukrayna gibi diğer ülkelerle de yapmak istediklerini, Kıbrıs Rum Dışişleri Bakanlığı’nın işbirliğinde konuyla ilgili temaslarını sürdürdüklerini söyledi.

Yeşil pasaporta, AB tarafından onaylanan koronavirüs aşısının ikinci dozunu en az 7 gün önce yaptırmış olanların sahip olabileceğini ancak Kıbrıs Rum yönetiminin, aşı yaptırmış olmalarına rağmen koronavirüse karşı bütün tedbirleri almak zorunda olan yeşil pasaportlulara test yapma hakkını saklı tuttuğunu söyledi.

Aynı gazete Avrupa Komisyonu’nun, koronavirüs aşısına herkesin erişimi yokken aşı yaptırmış olanlara kolaylık sağlanmasının, eşitsizlik yaratacağı gerekçesiyle kabul edilemeyeceği görüşünde olduğuna dikkat çekti.

TAK


Benzer Haberler

İMO İş Sağlığı ve Güvenliği Çalıştayı’nın sonucunu açıkladı

Voice Kıbrıs Haber

12. Mormenekṣe Enginar Festivali başladı

TAK

Metehan yolunu kullanacak sürücülerin dikkatine!

Voice Kıbrıs Haber

Küresel piyasalar önümüzdeki hafta BoE’nin faiz kararına odaklandı

Voice Kıbrıs Haber

“Kıbrıs Rum yönetimi AİHM kararlarına karşı çıkıyor… TMK’dan alınan paraları tanımıyor”

TAK

Holguin’in üçlü görüşme ayarlamaya çalışacak

TAK