FeaturedKIBRIS

Güney Kıbrıs KKTC’nin zirvede yer almaması için diplomatik düzeyde girişimlerde bulundu

Rum basını, KKTC’nin; dün Kazakistan’ın başkenti Astana’da düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Devlet Başkanları Konseyi 10’uncu Zirvesi’nde yer almaması konusunu ele alırken Hükümet Sözcüsü Konstantinos Letimbiotis’in açıklamalarına da yer verdi.

Fileleftheros gazetesi ilgili haberi “Kazakistan’da Türk Aksiliği-Sahte Devleti Türk Devletleri Teşkilatı’nın 10’uncu Zirvesinde Dışarıda Bıraktılar” başlığıyla verirken, Kıbrıs Rum tarafının çabalarının ve müdahalelerinin işe yaradığını, KKTC’nin Astana’daki toplantıya katılmak için hiç davet almadığını savundu.

Gazete bu aksiliğin ardından TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanı Tatar’ın bir sonraki toplantı için davet alacağı yönünde söz verdiğini de belirtti.

Güney Kıbrıs ile Kazakistan ilişkilerinin geliştirilmesinin, Lefkoşa’nın güneyinde konsolosluğun açılmasıyla sağlandığını yazan gazete Kazakistanlı yetkililerinin, Güney Kıbrıs’ı ziyaret etmelerinin Kıbrıslı Rum yetkililere, KKTC’nin Astana’daki zirvede hazır bulunmasına yönelik düşüncelerini ortaya koymaları fırsatı tanıdığını belirtti.

Habere göre Kıbrıs Rum Yönetimi, KKTC’nin Astana’daki zirvede yer almaması için diplomatik düzeyde çeşitli girişimlerde bulundu.

-Letimbiotis

Fileleftheros gazetesine göre Hükümet Sözcüsü Konstantinos Letimbiotis, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Astana’daki zirvede yapmış olduğu açıklamaların sorulması üzerine, Kıbrıs Rum Yönetimi’nin bu konuya ilişkin diplomatik ilişkilerini koruyarak, diplomatik girişimlerde bulunduğunu belirtti.

Erdoğan’ın açıklamalarının ve Tatar’ın taleplerinin bilindiğini söyleyen Letimbiotis, “uluslararası toplumda tanınanın, Kıbrıs Cumhuriyeti” olduğunu belirtti.

Letimbiotis, hükümetin basında yer alan bilgileri araştırıp değerlendirdiğini ve tüm gerekli tedbirleri aldığını da söyledi.

-Diğer başlıklar

Politis gazetesi ilgili haberi, “Türk Devletleri Teşkilatı Tatar’ı Görmezden Geldi-Erdoğan, Bölücü Oluşumun Zirveye Davet Edilmemesinden Rahatsız” başlığıyla verirken, Alithia gazetesi “Sahte Devlet, Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi’ne Davet Edilmedi”, Haravgi gazetesi ise “Türk Devletleri Teşkilatı’nda Tatar’ın Yokluğu” başlıkları altında habere yer verdiler.


Benzer Haberler

Ersin Tatar bugün KKTC’den ayrılarak Gambiya’ya gidiyor

Voice Kıbrıs Haber

278 sürücü süratli araç kullanmaktan rapor edildi

Voice Kıbrıs Haber

Park halindeki 2 araç alev aldı

Voice Kıbrıs Haber

Lapta’da uyuşturucu: 1 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

3 metre yükseklikten kayalıklara düşen şahıs yaralandı

Voice Kıbrıs Haber

Alkollü sürücü park halindeki araca çarptı

Voice Kıbrıs Haber