FeaturedKIBRIS

Güney, Ekim ayında geçiş noktalarını açmaya hazır


Yetkili kaynakların KHA’ya ilettiği bilgilere göre, Kıbrıs Rum tarafı, ekim ayı başlarında Derinya ve Lefke geçiş noktalarının açılmasına hazır olacak. Habere göre Lefke’de yapılan çalışmaların ay sonuna kadar hazır olması bekleniyor.

KHA’ya ulaşan haberlere göre, iki geçiş noktasının açılışı konusunu Anastasiades’in 28 Eylül’de New York’ta BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşmesinde ele alınması bekleniyor.

Kıbrıslı Rum müzakereci Andreas Mavroyannis ve geçiş noktalarının açılması teknik komitesi Başkanı Sotos Zakheos, bayındırlık dairesi ve teknisyenleri, dün Lefke geçiş noktası bölgesini ziyaret ederek Kıbrıs’ın güneyindeki gerçekleştirilen çalışmaları incelediler.

Barikattan geçenlerin pasaport kontrollerinin yapılacağı alanların hazır olduğu, asfaltlama çalışmalarının yapıldığı, çalışmaların ilerletildiği belirtilirken, Kıbrıs’ın kuzeyinde kontrol alanlarının henüz yapılmadığı açıklandı. Güneyde, barikatların açılması için Lefke bölgesindeki çalışmaların önümüzdeki on gün içinde tamamlanacağı ve teknik açıdan Kıbrıs Rum tarafının her iki geçiş noktasını da açmaya hazır olacağı vurgulandı.

Lefke geçiş noktasının açılış hazırlıkları konusu perşembe günü Mavroyannis ve Zakheos’un Kıbrıs Cumhuriyeti’nin yetkili hizmetlerin temsilcileriyle gerçekleştirecekleri görüşmede ele alınacak.

(CNA – Kıbrıs Haber Ajansı)



Benzer Haberler

İstanbul’da çöken bina’da 1 kişi hayatını kaybetti, 2’si ağır 8 kişi yaralandı

AA

Basel Holding 2024 Ralli Sprint şampiyonu Bozalanlar-Evrensel ikilisi oldu

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs’ın düzensiz göçmenlerle ilgili talebine Avrupa Birliği’nden engel

TAK

Yakın Doğu Kolejleri’nin sınav sonuçları açıklandı, işte tam liste!

Voice Kıbrıs Haber

Creditwest Bank İzmir’de ‘2024 yılı hedef gerçekleştirme ve 2025 yılı vizyonu’ konu toplantı düzenledi

Voice Kıbrıs Haber

Eşini rapor etmeye çalışan polis memurlarına saldırıp darp etti!

Voice Kıbrıs Haber