FeaturedKIBRIS

‘Günde 1000 test yapabilecek yeni makine alma konusu gündemde’

Kıbrıslı Rum Sağlık Bakanı Konstantinos İoannu, basına yaptığı açıklamada güneyin acil durumda olduğunu söyledi.

İoannu, virüsün yayılmaması için insanların alınan kararlara itaat etmeleri gerektiğini söyleyerek, bazılarının kararlara uymadığını belirtti.

Sağlık Bakanı, herkesi kurallara uymaya çağırdı ve ‘’karantinaya alınan kişiler duyarsızlık yapamaz. Herkes sorumluluğunu almalı. Daha katı önlemler almamız gerekecek’’ dedi.

İoannu ‘’Hedefimiz halk sağlığını korumaktır. Virüsün yayılmasını önlemek için mümkün olan her şeyi yapıyoruz. Korumasız kalmak yerine sert kararlar vermeyi tercih ederim’’ diye vurguladı.

Ayrıca, İoannu, Kıbrıs’ın güneyinin yapılan testlerde çok iyi yolda olduğunu söyleyerek, sadece dün 400 tane test yapıldığını ve bunun yanı sıra günde 1000 test gerçekleştirebilecek yeni bir makine satın alma konusu olduğunu belirtti. Bunun yanı sıra, Kıbrıs’ın hastanelerde Yoğun Bakım Ünitesi’nde 126 yatağa sahip olacağını ve bu rakamın AB ortalamasının üzerinde olduğunu ve çok sayıda solunum cihazı sağlandığını ekledi.

İstatistiklere atıfta bulunan Ioannu, ‘’Şu an ki durumda uzmanların tahminlerine göre, hastaların %80’i virüsü hafifçe geçirecek, bazıları anlamayacak bile, %17’sinin hastaneye yatırılması gerekecek’’ dedi.

Son olarak, İoannu vatandaşları yetkililer tarafından onaylanmayan çeşitli testler hakkında okuduklarına inanmamaya davet etti ve insanların bu virüsün ölecekleri anlamına gelmediğini anlamalarının önemli olduğunu vurguladı.

Çeviri: Voice Türkçe Haberler



Benzer Haberler

Bostancı geçiş noktasında kaçak et: 1 tutuklu

Voice Kıbrıs Haber

Sahte öğrenci belgesi düzenleyen zanlılara 5 gün daha tutukluluk

Voice Kıbrıs Haber

Polisi görünce kaçan uyuşturucu zanlısı bir apartmanın çatı katında tespit edildi

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa’da 2 küçük kıza cinsel istismar iddiası!

Voice Kıbrıs Haber

10 gram uyuşturucuyla yakalanan zanlı teminata bağlandı

Voice Kıbrıs Haber

Eski kız arkadaşını darp edip, tehdit ettiği iddia edilen zanlı teminata bağlandı

Voice Kıbrıs Haber