FeaturedKIBRIS

“Görüşmeye kararlılık ve irade ile katılıyoruz”

Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiadis, Cenevre’ye uçuşu sırasında uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, konferansı kritik bir görüşme olarak niteleyerek, Kıbrıs Rum tarafının Cenevre’deki gayrı resmi beşli konferansa, Kıbrıs sorununun çözümü için özlü müzakerelerin gerekli koşullarının oluşması yönünde kararlılık ve siyasi irade ile gittiğini söyledi.

Anastasiadis şöyle konuştu: “Görüşmelerin ne kadar kritik olduğunu bilen tarafımız, ben ve temsilcilerimiz, Kıbrıs sorunun çözümü için özlü müzakerelerin başlamasına yardımcı olacak koşulların oluşması amacıyla bu görüşmeye kararlılık ve siyasi irade ile katılıyoruz. Çözüm temelimiz, her zaman olduğu gibi yeniden altını çizmek istiyorum, Ulusal Konseyde oy birliğiyle onaylandığı gibi, BM kararlarına ve 25 Kasım’da açıklanan Kıbrıs sorunu çözümü parametrelerine dayalı olmalıdır”.

“Umarım, diğer taraf da aynı siyasi iradeye, aynı düşünceye sahip olsun çünkü herhangi bir terslik sadece Kıbrıs Rum tarafının değil, aynı zamanda Kıbrıs Türk tarafının da aleyhine olacaktır”.

(KHA)


Benzer Haberler

Evlendiği kadının erkek olduğu ortaya çıktı!

NTV

“Shakespeare’in Hayaleti” oyununa Türkiye’den davet

Voice Kıbrıs Haber

Siyasi partiler diyaloğunun 35’inci yılında 35’inci barış fidanı Ledra Palace’ta dikildi

TAK

Döviz piyasalarında son rakamlar

Voice Kıbrıs Haber

Dünya Göçmen Kuşlar Günü’nde etkinlik düzenleniyor

Voice Kıbrıs Haber

2 zanlı cezaevine gönderildi!

Voice Kıbrıs Haber